Huima tähtää nousuun Juha Stenin johdolla

5.4.2016

Huima tähtää nousuun Juha Stenin johdolla

Suomen tunnetuimpiin koripalloseuroihin kuuluvan Äänekosken Huiman maine on viime vuosina levännyt naisten harteilla, heidän pelatessa tällä kaudella jo 20. peräkkäisen kautensa pääsarjassa. Nyt Huima haluaa tosissaan nostaa myös miehet takaisin valtakunnallisiin sarjoihin.
 

Tähän projektiin seura on palkannut Juha Stenin 2+2 –vuotisella sopimuksella. Suolahdessa opettajana toimiva Sten aloittaa miesten joukkueen päävalmentajana 1.5.2016.

 

Huiman edustuskoripallon puheenjohtaja Simo Salmelin kertoo sopimuksen synnyn taustoista:
 

- Huiman koripallotoiminnalle on tärkeää säilyttää naisten joukkue Korisliigassa ja vahvistaa toimintaa miesten joukkueen nousulla. Koripallojaosto linjasi tavoitteensa viime syksynä ja miesten joukkueen johto on valmistellut urheilutoiminnan ohessa nousuprojektia. Pena Ranta sai Juha Stenin kiinnostumaan projektista ja käydyissä neuvotteluissa löytyi yhteinen näkemys tavoitteista, toimintatavoista sekä vastuualueista. Jaosto on tyytyväinen syntyneeseen sopimukseen ja uskoo koripallotoiminnan vahvistuvan Äänekoskella Stenin ja projektin myötä.

 

Huiman miesten joukkueen päävalmentajan paikalta apuvalmentajaksi siirtyvä Pena Ranta uskoo miesten nousuprojektin saaneen sopimuksen myötä merkittävän nosteen:

 

- Tavoitteenamme on ollut projektin alusta asti tehdä määrätietoista ja maltillista työtä luottaen siihen, että harjoittelun ja valmennuksen pitkäjänteinen kehittäminen vie meidät tavoitteisiimme. Juhan mukaantulo projektiin nostaa tekemisemme aivan uudelle tasolle.

- Olen erittäin onnellinen ja ylpeä siitä, että Äänekosken Huima ja miesten joukkueen tekemä työ on huomattu ja sitä arvostetaan myös paikkakuntamme ulkopuolella, enkä malta odottaa, että pääsen aloittamaan uutta pelikautta osana Juhan vetämää valmennustiimiä.

 

Vuosina 2005-2009 Susijengissäkin pelanneen ”Juppe” Stenin peliura loppui 2010 terveydellisten syiden takia, jonka jälkeen mies siirtyi parketin laidalle Lappeenrannan Namikaan Lassi Tuovin rinnalle. Kahden Korisliigavuoden jälkeen seura siirtyi omasta tahdostaan alemmas 1 A-divisioonaan Stenin toimiessa päävalmentajana. Tällä hetkellä ”Juppe” toimii Honsun A-poikien valmennuksessa sekä apuvalmentajana alle 20-vuotiaiden miesten maajoukkueessa, joka valmistautuu heinäkuussa Helsingissä pelattaviin EM-kisoihin.

Sten on innoissaan uudesta haasteestaan:

- Koripallolla on iso merkitys Äänekoskelle ja nyt niin seuran sisällä kuin ulkopuolellakin tuntuu olevan aito halu palauttaa miesten joukkue ylemmäs. 2. divisioonasta nouseminen on
pelillisesti haastavaa, mutta Huimalta löytyy hyvä äänekoskelainen runko jo tänä vuonna divarikarsintoihin osallistuneesta, Pena Rannan laadukkaasti valmentamasta ryhmästä. Myös seuran C-pojat ovat valtakunnan kärkeä, joten tavoitteena on nousun lisäksi saada omille nuorille mahdollisuus kehittyä tulevaisuudessa mahdollisimman pitkälle Huima-paidassa.

Huiman viimeinen kausi miesten mestaruussarjassa tällä erää on vuodelta 2004-2005, jonka jälkeen Huima pelasi kahdeksan kautta 1.divisioonaa. Huima tiputtautui 2. divisioonaan kauden 2012-13
päätteeksi. Huima on pelannut miesten SM-sarjaa yhteensä 14 kauden ajan vuosien 1975- 2005 välillä.
 

Huima haluaa kunnioittaa erinomaisen kauden pelanneen Honsun A-poikien lähestyviä playoff-pelejä  ja antaa joukkueelle sekä Stenille täyden työrauhan. Huima tiedottaa tarkemmin miesten joukkueen tulevista suunnitelmista toukokuun alussa.