Kilpailijoille

Yleiset ohjeet
Tiedotus kilpailupaikalla hoidetaan kuulutuksin. Ilmoitustaulut kilpailupaikalla huoltorakennuksen seinällä ja kilpailukansliassa. Liity Suomen Cupin viralliseen Whatsapp-ryhmään klikkaamalla tästä. Ryhmä toimii kilpailuviikonloppujen aikana nettisivujen tukena kisainfojen (sis. esimerkiksi kilpailuohjeet, lähtölistat, joukkueenjohtajien kokousten materiaalit, tuomarineuvoston päätökset) tiedottamisessa.

Ennakkotietoa kilpailua koskevista asioista tapahtuman kotisivuilta https://hiihtoliitto.fi/tapahtumat/suomen-cup/aanekoski/ ja https://www.huima.org/jaostot/hiihto/aanekosken-sm-hiihdot-2024/. SM-hiihdot ovat samalla myös FIS -kilpailut perjantain ja lauantain osalta. Osallistuminen näihin edellyttää voimassa olevaa FIS-lisenssiä (Sunnuntain viestiin ei tarvitse FIS-lisenssiä).

Saapuminen ja pysäköinti
Kilpailukeskus sijaitsee osoitteessa: Römminkatu 22, Äänekoski. Pysäköinti tapahtuu niille merkityillä aluella, kartta täällä>>. Kilpailijoille on varattu pysäköintipaikkoja kilpailukeskuksen läheisyyteen pysäköintipaikoille sekä katujen varsille.

Kilpailukanslia ja info
Kilpailukanslia palvelee aivan pääsisäänkäynnin välittömässä läheisyydessä. Kts. aluekartta.

Kilpailukansliasta noudetaan kilpailijakortit sekä Äänekosken kaupungin tarjoamat uimaliput. Numerot ja nilkkatunnisteet pusseissa lähtöalueen läheisyydessä.
To 21.3. klo 12-20
Pe 22.3. klo 9-16
La 23.3. klo 10-16
Su 24.3. klo 10-17

Info palvelee: 
To 21.3. klo 12-20
Pe 22.3. klo 9-17
La 23.3. klo 10-17
Su 24.3. klo 10-18

Joukkueenjohtajien kokoukset
Joukkueenjohtajien kokous Tennishallin yläkerrassa, samassa rakennuksessa kuin voitelutilat.
To 21.3. klo 17:00 Teams Jojo-materiaali
Pe 22.3. klo 17:00 Teams Jojo-materiaali
La 23.3. klo 18:00 Teams Jojo-materiaali

Viestijärjestyksen ilmoittaminen
Viestijoukkueet tulee vahvistaa lomakkeella viimeistään la 23.3. klo 17. Huom! Hiihtojärjestys on ilmoitettava myös siinä tapauksessa, että alkuperäiseen hiihtojärjestykseen ei tule muutoksia. Ilmoita joukkueet näistä linkeistä: naisten viesti ja miesten viesti.

Osallistumisoikeus ja takaa-ajo
Henkilökohtaisille matkoilla on oltava voimassaoleva FIS-lisenssi. Viesteihin ei vaadita FIS-lisenssiä. Lauantaina hiihdettävään takaa-ajoon voivat osallistua vain perjantaina hiihtäneet.

Numerot ja tunnistimet
Numerot ja nilkkatunnisteet noudetavissa pusseissa lähtöalueen läheisyydessä tuntia ennen ensimmäisen lähtöä.

Voitelutilat
Voitelutilat löytyvät stadionalueen läheisyydestä Tennishallilta, jossa on lukolliset loossit ja sähkö. Voitelupaikka on käytettävissä to 21.3.2024 klo 12.00 alkaen. Tennishallilla voitelijoita palvelee myös kioski. Hinta: 500 € / loossi / viikonloppu.
Voitelurekat: 250 €
Varaukset: Timo Kuorelahti, 040 502 5891 tai timo.kuorelahti@outlook.com

Palkintojen jaot ja haastattelut
Palkintojenjaot ja mediahaastattelut tapahtuvat maalialueen läheisyydessä kilpailujen päätteeksi. Palkinnot jaetaan kaikkina kolmena päivänä ja kaikista päivistä jaetaan Suomen Cupin pisteet. Henkilökohtaisilta matkoilta palkitaan 6 parasta hiihtäjää ja viesteissä 3 parasta joukkuetta.

Vastalauseet
Protestiaika kussakin kilpailussa on 15 min virallisten tulosten julkistamisesta. Protestimaksu on 100 euroa, joka on maksettava käteisellä kilpailukansliaan. Maksu palautetaan, mikäli protesti hyväksytään.

Kilpailun keskeyttäneet
Kilpailun keskeyttäneet ilmoittavat keskeytyksestään maalialueen läheisyydessä sijaitseville vara-ajanoton toimitsijoille näyttämällä pois ottamaansa kilpailunumeroa.

Kilpaladut ja verryttelyajat
Latukartta löytyy täältä >>.
Stadionkartta takaa-ajo
Stadionkartta viestit

Kilpailuladun virallinen harjoitusaika on torstaina 21.3. klo 12-14.  Virallinen harjoitus 5/10 km vapaa ja radalla myös yksi perinteisen hiihtotavan latu oikeassa reunassa.
Takaa-ajossa ja viestissä käytettävä vuorohiihtovyöhyke on merkitty radalle jo torstaina.

Muuten kilpailuladut on avoinna seuraavasti:

  • Perjantaina klo 9:45 -12:10 ja n. 15:50-18 (miesten kilpailun jälkeen). Rataa ei avata sarjojen välissä.
  • Lauantaina klo 10:00-13:25 ja n. 15:15-18 (miesten kilpailun jälkeen). Rataa ei avata sarjojen välissä.
  • Sunnuntaina klo 10:00-13:25 

Verryttelylatu on karttaan merkityllä alueella kisapaikalla ja käytössä koko kisojen ajan. Tuomarineuvoston päätöksellä poikkeuksellisen suuren kilpailijamäärän ja tiiviin kilpailuaikataulun vuoksi, kilpailurataa ei voida avata sarjojen välillä. Kilpailujen aikana suksien testaaminen tapahtuu verryttelyladulla.
Stadionille tulee testausalue aamuun, kun radat ovat muutoinkin auki. Testausaluetta ei avata sarjojen välissä. Pukuhuoneet ja WC:t
Pukuhuoneet ja WC:t sijaitsevat liikuntapuiston huoltorakennuksessa (jalkapallo- ja yleisurheilukentän välissä). Äänekosken kaupunki tarjoaa jokaiselle kilpailijalle uintiliput Uimahalli VesiVelhoon perjantaille, lauantaille ja sunnuntaille. Uimahallin palvelee kisojen aikaan laajemmin aukioloajoin ja aukioloajat löydät täältä>>.

Ensiapu
Ensiapupisteitä sijaitsee kilpailualueella aluekartassa näkyvällä paikoilla. Ensiavun tavoitat myös puhelimitse: Perjantaina: Kimmo Kinnunen, 050 454 5934
Lauantaina ja sunnuntaina: Mika Gröhn, 040 548 0876

Huoltajakortit
Jokaista kolmea (3) urheilijaa kohti seurat saavat yhden (1) huoltajakortin.