Huiman miesten kausi käyntiin Hyvinkäällä

7.10.2018

 

Miesten B-divisioonan pyörähti käyntiin sunnuntaina täyden kierroksen voimin. Huima polkaisi oman urakkansa liikkeelle Hyvinkään Pontevan vieraana. Kotijoukkue osoittautui tällä kertaa yhdeksällä pelaajalla matkassa olleelle Huimalle liian vahvaksi koriluvuin 96–74 (49–42).

Kotijoukkue pääsi karkaamaan jo ensimmäisen jakson lopulla 10 pisteen karkumatkalle. Tämän jälkeen äänekoskelaiset sinnittelivät ottelussa jollain tavalla mukana, mutta voittokamppailuun ei ollut enää missään vaiheessa asiaa. 

– Ei oltu valmiina alusta asti pelaamaan, sillä tasolla millä pystytään. Sovittiin ennen peliä, että Armin Canelta otetaan alussa tila pois, ettei pääse tekemään helppoja koreja, mutta eihän se oikein onnistunut Huiman päävalmentaja Pena Ranta harmitteli. 

Cane oli todellakin liian liukas pideltävä. Pelintekijän tontilla viihtyvä amerikkalaispeluri hurjasteli ensimmäisellä kympillä taululle 21 pistettä ja koko ottelussa hurjat 48 pistettä. Avausjaksolla äänekoskelaiset jäivät jalkoihin myös levypalloissa, jotka merkittiin korijoukkueelle 14–3. 

– Meille tuli siinä vähän hätä ja peli sekosi. Ei oltu ollenkaan se sama joukkue, mitä oltiin harjoituspeleissä. Ei tässä nyt muu auta kuin kasata rivit ja olla valmiina viikon päästä seuraavassa ottelussa, Ranta huokasi. 

Huiman vahvimman panoksen antoi odotetusti Tuomas Viertola, joka viimeisteli komean tilastorivin 29 pistettä, 10 levypalloa ja kuusi syöttöä. Ilahduttavaa oli myös Atte Jämsenin (4/2) paluu parketille vuoden kestävän loukkaantumisen jäljiltä. 

Hankaluuksia joukkueen tekemiseen sen sijaan tuo Jukka Ohtosen loukkaantuminen viimeisessä harjoituspelissä. Ensimmäisen tiedon mukaan huilin pituus on ainakin neljä viikkoa. 

HyPo-ottelu oli ensimmäinen Huiman viiden ottelun vieraspeliputkesta. Viikon päästä sunnuntaina on vuorossa matka Kaarinaan Ura-basketin vieraaksi.