MuKi saapuu vieraaksi kotiavaukseen

11.11.2018

Koripallo, miehet
Huima–MuKi
Sunnuntai 11.11, kello 14:00, Äänekosken Liikuntatalo

 

Vihdoin ja viimein viiden vierasottelun jälkeen Huima pääsee tositoimiin myös remontoidussa Liikuntatalossa. Kauden ensimmäisessä kotiottelussa vastaan asettuu Munkkiniemen Kisapojat Helsingistä. MuKi on sarjassa kuudentena kolmella voitolla ja kahdella tappiolla. Joukkue on kärsinyt tappiot Tapiolan Hongalle ja Raiders Basketille, kun taas voitot ovat tulleet PuHu Junioreista, Espoon Basket Teamista ja PeU Basketista. MuKi:n kokoonpano on täynnä nuoria ja lahjakkaita pelaajia. Joukkueen vanhin pelaaja on 19-vuotias Tuomas Antikainen, jonka lisäksi kokoonpanossa kaksi muuta -99 syntynyttä, kaikki loput ovat joko -00 tai 01 syntyneitä. Jussi Tahvanaisen valmentaman joukkueen tehokkain on ollut Tuomas Rauatsalo (15,2/3,8/5,0 syöttöä). Myös Joonas Timonen (14,2/4,6), Emil Uotila (11,7/3,3) ja Okko Ailio (10,4/5,2) ovat päässet pistekeskiarvossa kaksinumeroisille. 

– Kotiavauksen vastustaja MuKi on erinomainen joukkue. Pitkään yhdessä pelannut ja juniorivuosista asti seuran pelityylin mukaisesti valmennettu ryhmä täynnä nuorisomaajoukkueiden vakiokasvoja. Joukkueena MuKi on urheilullinen, liikkuva ja erittäin nöyrästi omaa pelikonseptiaan toteuttava, Huiman päävalmentaja Pena Ranta arvioi tulevaa vastustajaa.  

Äänekoskelaiset eivät ”vieraskiertueellaan” päässeet voitoilla juhlimaan, sillä tappion karvasta kalkkia syöttivät niin HyPo, Ura basket, RaPy, Karkkila kuin PeU-Basketkin. Lähtö kauteen  ei ollut optimaallinen, sillä Huiman joukkue meni viime kauden jälkeen isolta osalta uusiksi, kun peräti 10 pelaajaa vaihtoi maisemaa. Lisäksi kauden alkuun on osunut harmittavan paljon loukkaantumisia. Nyt loukkaantumistilanne on kuitenkin helpottamassa ja harjoitusolosuhteet ovat vihdoin Liikkarin remontin valmistumisen myötä kunnossa. 

– Pitkään ja hartaasti odotettu kotiavaus edessä. Syksy on ollut raskas; vieraspelejä paljon raskaampaa on ollut kiertolaisena harjoitteleminen. Liikuntatalon avautumisen myötä pääsemme viimeinkin kiinni vakituiseen viikko-ohjelmaan, mikä helpottaa huomattavasti harjoittelun suunnittelua ja oheisharjoitteiden toteuttamista. Nyt tärkeintä on saada säännöllisesti hyviä ja ehjiä harjoitusviikkoja, Ranta summaa alkukautta.

Huiman ehdoton johtohahmo alkukauden aikana on ollut Tuomas Viertola (22,3/7,5/4,8 syöttöä). Myös Otto Jämsen (16,2/5,8/3,2 syöttöä) on ottanut isoa roolia hyökkäyspäässä. Vasta 16-vuotias Veeti Jämsen (7,6/2,8) on osoittanut pystyvänsä ottamaan vastuuta aikuisten sarjassa. Loukkaantumisesta toipunut Jukka Ohtonen (18,5/11) on ehtinyt kahdessa ottelussa näyttää arvonsa joukkueelle. Kesällä 16-vuotiaiden maajoukkueessa pelannut Kalle Koivunen on myös toipunut vaivoistaan. Koivunen nähdään kauden aikana myös HoNsU:n A-poikien riveissä. 

– Meidän tavoitteena on tuoda Liikkarin uudelle parketille energinen ja yritteliäs kotijoukkue, joka uskaltaa lähteä pelaamaan voitosta omiin vahvuuksiin luottaen. Harjoituspelit osoittivat, että täydellä kokoonpanolla pelatessamme pystymme kilpailemaan erittäin hyvienkin joukkueiden kanssa, Ranta uskoo. 

– Toivomme, että kannattajat löytävät sankoin joukoin uudistetulle Liikuntatalolle ja osoittavat taas kerran miksi äänekoskelaista koripalloyleisöä arvostetaan ympäri Suomea. Tehdään pelistä yhdessä hieno tapahtuma, Ranta lisää vielä lopuksi.