Tulihan se sieltä!

25.11.2018

Äänekosken Huiman miesten vaikea alkukausi B-divarissa oli tuottanut jo seitsemän perättäistä tappiota. Tämän vuoksi sunnuntaina vuorossa ollut kauden toinen kotiottelu Järvenpään Raidersia vastaan oli käytännössä pakko voittaa, jotta usko omaan tekemiseen säilyisi. Erittäin vaiherikkaan ottelun päätteeksi Huima pääsi kuin pääsikin juhlimaan kauden avausvoittoa lukemin 81–79 (16–24, 23–35, 22–18, 20–12). 

– Äärettömän tärkeää, että saatiin viimein työteosta palkinto. Usko ei loppunut ja jaksettiin tehdä töitä, vaikka käytiin kaksi kertaa aika syvällä montussa, Huiman päävalmentaja Pena Ranta kertoi. 

Ensimmäinen syvä monttu tuli vastaan jo toisen jakson puolivälissä, kun vahvan ottelun pelannut Derylton Hill (29/22) punnersi Raidersin jo vakuuttavaan 18 pisteen johtoasemaan. Äänekoskelaisten 11-0 jakso nosti joukkueen jälleen peliin mukaan. Parhaimmillaan Huima kolkutteli viiden pisteen päässä, mutta jälleen juonesta kiinni saanut vierasjoukkue marssi pitkälle tauolle 10 pisteen johdossa. 

Toinen puoliaika alkoi jälleen järvenpääläisten komennossa. Vierailjat karkasivat nopeasti 19 pisteen päähän ja ottelun vaikutti jälleen valuvan Huiman käsistä. Alla oleva tappioputken vaikutukset alkoivat näkyä. Osalta pelaajista alkoivat hieman päät painua. Ranta reagoi tilanteeseen nopeasti pitämällä katsomoon asti kuuluneen herättely aikalisän.

– Toivottavasti en puhunut rumia, Ranta naurahti. 

Puhuttiin aikalisällä sitten rumia tai ei, niin herättely toimi. Puolustukseen tuli aivan uutta ryhtiä ja hyökkäyspäässä painettiin rohkeasti kohti koria. Ilahduttavaa oli, että tässä vaiheessa esiin nousi Huiman nuoriso-osasto. Huiman parhaana palkittu Eelis Flyktman (4/7) paini upeasti Hillin kanssa ja sai muutaman kovan stopin tärkeillä hetkillä. Flyktmanin suoritusta kuvaa plusmiinus-tilaston +16, joka on koko joukkueen paras. Lisäksi puoli tuntia peliaikaa saanut Kalle Koivunen (6/4/3 syöttöä) johti hyökkäystä mallikaasti ja Veeti Jämsen (10/4) on jo nyt kylmäpäinen viimeistelijä, josta joukkueelle tulevaisuudessa vielä paljon iloa.  

Pitkin ottelua Huimalla oli heittopelin kanssa ongelmia, mutta suoraviivainen pelityyli aiheutti Raidersille virhevaikeuksia. Joukkueen toinen syömähammas Jordan Jacks (10/6) joutui jättämään kentän viiden virheen vuoksi 13 minuuttia ennen pelin loppua. 

Kolmannen jakson ryhtiliike toi kotijoukkueen Raidersin rinnalle päätösjakson kolmannella minuutilla. Tässä vaiheessa alkukauden vaikeudet jälleen hieman nostivat päätään, sillä Huima ei tahtonut saada palloa renkaan läpi millään siinä vaiheessa, kun olisi pitänyt siirtyä johtoasemaan. Niinpä vierasjoukkue lipsahti neljän pisteen johtoon Hillin vahvoilla koreilla kaksi minuuttia ennen loppua. Kotijoukkueelta ei tällä kertaa kuitenkaan usko loppunut. 

Pitkin ottelua heittonsa kanssa tuskaillut Jukka Ohtonen (8/6) nosti ensin vahvalla ajolla ja sen päälle tulleella bonusvaparilla Huiman pisteen päähän. Tämän jälkeen sankarin viittaa tarjottiin Otto Jämsenille (16/6), joka heitti ensin kaksi kertaa ohi, mutta kolmas kerta toden sanoi. Jämsen nosti tahdon voimalla pallon koriin ajon päätteksi 18 sekuntia ennen loppua ja samalla Huiman ensi kertaa johtoon sitten ottelun alkuhetkien. Joukkueen kapteenin eleet korin jälkeen olivat näkemisen arvoiset. 

Järvenpääläiset pääsivät vielä yrittämään voittokoria viime sekunneilla, mutta pallo kolisi rautoihin ja Huiman juhlat olivat valmiit. 

Jo mainittujen pelaajien lisäksi on jälleen kerran syytä mainita myös kentällä lähes kaikessa mukana ollut Tuomas Viertola (25/16/5 syöttöä). Viertola on ehdottomasti joukkueen johtohahmo tehojen lisäksi myös ohjatessaan muita pelaajia kentällä. 

– Meillä oli koko ajan se fiilis, että tehdään oikeita asioita. Alkuun ei saatu palloa koriin, mutta siitä ei voi poikia syyttää, jokainen varmasti yritti. Erona viikontakaiseen jätkillä riitti rohkeus hyökätä. Sanomattakin on selvää, että olen erittäin ylpeä joukkueesta, Ranta kiitteli pelaajiaan. 

Seuraavaksi Huima pelaa vaihteeksi taas kaksi peliä vieraskentällä. Molemmat ottelut ovat huipputärkeitä. Ensin 2.12. vastaan asettuu Espoossa EBT ja 9.12. Puhu Juniorit Vantaalla. Molemmat joukkueet ovat äänekoskelaisten tapaan voittaneet yhden ottelun. Syyskauden päätösottelussa 16.12. saadaan sitten nautiskella paikallishegemoniasta, kun JyWe saapuu vieraaksi Liikuntatalolle. Myös JyWe on voittanut yhden ottelun.