Huimalle jo viides perättäinen voitto

4.1.2019

Miesten B-divisioona palasi joulutauolta perjantaina, kun Huima ja Hyvinkään Ponteva kohtasivat Liikuntatalolla. Äänekoskelaiset onnistuivat kotiyleisön riemuksi kääntämään heikkotasoiseksi jääneen ottelun edukseen lukemin 77–69 (17–11, 21–21, 15–22, 24–15).  

– Oli aika erikoinen peli. HyPo:lla lähti syömähammas joululomalla. Meillä taas tippui loman ja tämän viikon aikana niin paljon pelaajia riveistä, että alkoi jo huolestuttamaan saadaanko porukka kassaan peliin. Puhuttiin kuitenkin ennen peliä, että meillä kahdeksan jätkää tässä ja tehdään meidän omaa juttua. Se on ihan riittävää, että pystytään pelaamaan voitosta. Huima päävalmentaja Pena Ranta kertoi. 

Pontevalta tosiaan puuttui rutkasti korintekovoimaa syyskauteen verrattuna, kun hurjalla 38 pisteen keskiarvolla viimeistellyt Armin Cane jätti joukkueen joulutauon aikana. Huimalta sen sijaan oli sivussa peräti kuusi pelaajaa. Muun muassa Jukka Ohtonen, Markus Santa ja Katajan matkassa ollut Johannes Lasaroff. 

Näinpä ottelu ei tasoltaan noussut klassikoiden joukkoon, mutta taistelutahtoa kentällä nähtiin senkin edestä. Kotijoukkue oli ensimmäisellä puolikkaalla vahvasti kuskin paikalla käväisten muutaman kerran 11 pisteen karkumatkalla. 

HyPo sai kuitenkin hiljalleen paremmin otetta peliin ja hivuttautui tuntumaan. Osasyynsä oli myös Huiman ajoittain luokattomaksi äitynyt heittopelillä. Joukkue laittoi ottelussa kolmen pisteen heiton ilmaan 33 kertaa joista vain kuusi löysi tiensä korirenkaan sisään. 

Päätösjaksolla näytti jo hetken siltä, että vierasjoukkue korjaa pistepotin. Viisi minuuttia ennen loppua vahvan ottelun pelannut Samatar Abokar (26/7/4 syöttöä) nosti HyPo:n kuuden pisteen johtoon. Lisäksi Justice Grahamin (11/7) kokoylivoima tuotti vaikeuksia käytännössä ilman korinaluspelaajaa pelanneelle Huimalle. 

Kotijoukkue ei tästä kuitenkaan häkeltynyt, kova taistelu puolustuspäässä tuotti tulosta ja Huima onnistui pakottamaan hyvinkääläiset menetyksiin, joita sille merkittiin ottelussa peräti 27. Menetysten jälkeen Huima pääsi juoksemaan nopeita, jolla se lopulta ratkaisi ottelun. 

Viime minuuteilla esiin nousivat kauden parhaan ottelunsa pelannut Atte Jämsen (21/4) ja yli 38 minuuttia urakoinut Tuomas Viertola (25/11/4 syöttöä). Lisäksi esiin nousi todellinen jokerikortti, ensimmäistä aikuisten otteluaan pelannut vasta 14-vuotias Juuso Salmi (5/3/3 syöttöä). Nuorukaisen päätä ratkaisuhetkillä palellut. Salmi toi palloa ylös, haki yhden riiston ja hankki vastustajalle pari virhettä. Otto Jämsen (16/3) oli myös tärkeässä roolissa, vaikka kärsi ottelun aikana jalkavaivoista, eikä kaukoheitto ollut kuosissa.   

– Onneksi meillä on reservissä junioripuolella hienoja poikia tulossa. Juuso (Salmi) on huikea kaveri, jolta löytyy luonnetta tulla tähän paikkaan ja pelata omaa peliä, Ranta kehui nuorta tulokasta. 

Huima otti siis jo viidennen perättäisen voittonsa ja vahvisti paikkaansa pudotuspeliviivan yläpuolella. Seuraava ottelu on erittäin tärkeä nimeomaan pudotuspelipaikan kannalta, ensi sunnuntaina vieraaksi saapuva Ura Basket on juuri viivan alapuolella kolmella voitolla. Ottelu alkaa kello 17 Liikuntatalolla.