Huima lähti taistellen kesälomille

22.3.2019

Äänekosken Liikuntatalossa nähtiin perjantaina pitkästä aikaa miesten pudostupelikoripalloa, kun Huima kohtasi Tapiolan Hongan toisessa puolivälieräkamppailussa. Honka vei ensimmäisen kohtaamisen keskiviikkona, joten sarja oli katkolla vierasjoukkueelle. Huima teki kaikkensa, että ratkaisu olisi siirtynyt kolmanteen otteluun, mutta lopulta espoolaisten rutiini oli kuitenkin liikaa lukemin 78–88 (31–22, 17–20, 10–23, 20–23). 

– Äärimmäisen ylpeä olen poikien esitykseen. Kova suoritus ja hieno taistelu, mutta kyllähän tämä on niin, että parempi voitti. Keskiviikkona jo nähtiin, että meidän perustekeminen ei riitä. Tänään niin kauan kuin meidän unelmapäivä jatkui, oltiin edellä, Huiman päävalmentaja summasi ottelua. 

Tappiosta huolimatta kotijoukkue pelasi ehkä kauden parasta peliään. Etenkin ensimmäinen puoliaika oli Huimalta erinomaista peliä. Puolustus toimi ja hyökkäyksessä pallo liikkui. Ahkerimmin hyökkäyksiä päätti erinomaisessa heitossa ollut Otto Jämsen (22/3). Suurimmillaan äänekoskelaiset kävivät jo 10 pisteen karkumatkalla. 

Hongan ruutiinitaso on kuitenkin niin kova, ettei se hätkähtänyt kotijoukkueen vahvasta vireestä vaan kiristi puolustusta ja alkoi hilaamaan eroa umpeen. 

– Yksinkertaisesti vastustajalla on vaan niin kovia yksilöitä, että meidän oli pakko tehdä vähän erilaisia systeemejä, Ranta sanoi viitaten muun muassa 205-senttiseen Tuomas Ebelingiin (11/6). Tämä taas johti siihen, että jollekin muulle jää enemmän tilaa. Tällä kertaa sen käytti parhaiten kokenut Jouko Järvinen (18/12/5s). 

– Järvisen Jouko oli tällä kertaa se kenelle me ei löydetty toimivaa matchupia. Veeti (Jämsen) teki siinä kyllä hyvää työtä, mutta Järvinen on vaan niin fyysinen, taitava ja kokenut, Ranta tuumaili.

Päätösjaksolla espoolaiset pääsivät lopullisesti kuskin paikalle juurikin Järvisen johdolla. Huima taisteli kynsin hampain loppuun asti, mutta ei vaan yksinkertaisesti mahtanut paremmalleen mitään. 

Huiman parhaimmistoa Jämsenin lisäksi olivat mukavat tehot kerännyt Jukka Ohtonen (23/8) ja toisella puoliajalla enemmän vastuuta ottanut Tuomas Viertola (16/11/4s). Myös isot minuutit urakoineet Kalle Koivunen (7/1) ja Veeti Jämsen (8/4) pelasivat hyvän ottelun.  

Kaiken kaikkiaan ottelu ilmensi hyvin koko Huiman kautta. Asenne ja taistelu oli kohdallaan, mutta taso ei aivan riittänyt kärkijoukkueita vastaan. Ensi kaudella tähän on toiveissa saada tähän muutos.