JBA näytti Huimalle puolustamisen mallia harjoitusottelussa

7.9.2017

Huiman miesten edustusjoukkue aloitti kauteen valmistavat harjoitusottelun keskiviikkona. Vastaan asettui JBA Jyväskylästä, joka sijoittui viime kauden Divisoona A:ssa viidenneksi. Nopeasti kävi selväksi, että nyt pelataan jotain ihan eri pelejä mihin on viime vuosina totuttu. Äänekoskelaiset sinnittelivät ottelussa mukana toisen puoliajan alkuun saakka, kunnes JBA näytti kaapin paikan ja takoi taululle karut 48–96 loppulukemat. 

– Tämä oli monelle meidän pelaajalle ensimmäinen kerta kun pelaa tuon tason joukkuetta vastaan. Se on selvä, että sen pitääkin näkyä, Huiman päävalmentaja Juha Sten huomautti. 

Tylyistä loppulukemista huolimatta Sten näki ottelussa paljon hyvää ja ennen kaikkea ottelu antoi hyödyllistä oppia tulevaa varten.

– Olen tyytyväinen siitä, että me pystyttiin pelaamaan ensimmäiset 25 minuuttia samaa peliä JBA:n kanssa. Pystyttiin ihan haastamaan niitä ajoittain. Sen jälkeen meille tuli heikompi jakso, selkäranka katkesi ja väsykin tuli. Viimeinen vartti oli aika rumaa,  hävittiin se varmaan 30 pisteellä, Sten kertoi. 

Stenin mukaan on hyvä, että on nyt saatu ensimmäinen harjoituspeli alta ja päästy vähän yhdessä pelaamaan ja polttamaan karstat pois. 

– Lisäksi saadaan vähän videota mistä nähdään mitä tehtiin ja peli näyttää mitä pitää lähteä seuraavaksi kehittämään. Tarkoituksella pelataan näitä kovia harjoitusotteluita, sillä paljon paremmin ne valmistaa kuin, että voitettaisiin 20 pisteellä. Toivottavasti ei tosin enää ihan näin rumasti hävitä, Sten totesi lopuksi. 

Huima esitteli ottelussa myös uudet pelaajansa Roni Hyvärisen sekä HoNsU:ssa ja JBA:ssa viime kaudella pelanneen Henry Boydin.

Seuraavan kerran Huiman miehet voi nähdä tositoimissa Liikuntatalolla 16.–17.9 pelattavassa TUL-turnauksessa.