Kauden avausottelusta tappio tuliaisina

8.10.2017

Vihdoinkin se tapahtui! Huiman miesten edustusjoukkue teki paluun valtakunnallisiin sarjoihin, kun se kohtasi Helsingin NMKY:n Helsingissä. Lähes kokonaan ilman kokenutta kaartiaan matkaan joutunut Huiman miesten edustusjoukkue, joutui toteamaan Namikan vahvemmakseen lukemin 81–59 (16–16, 26–18, 27–14, 12–11). 

Pitkän odotuksen jälkeen Äänekosken Huiman miesten edustusjoukkue teki paluun valtakunnallisiin sarjoihin, kun se kohtasi vieraskentällä Helsingin NMKY:n B-divarin ottelussa. Vajaamiehisenä otteluun lähtenyt Huima ei pystynyt taistelemaan voitosta vaan joutui kotimatkalle 81–59 (16–16, 26–18, 27–14, 12–11) niskassaan.

– Ottelu niin vaikea kuin osasi odottaakin. Pena (Ranta) meidän oli kokoonpanosta ainoa, joka on näin korkealla tasolla ennen pelannut. Tempo ja pelinopeus oli erilainen, mitä viime kaudella. Tämä on sitä rutiinia mitä me tarvitaan, Huiman päävalmentaja Juha Sten kertoi. 

Äänekoskelaisten riveistä puuttui Otto Jämsen ja Sami Mäntymaa kertausharjoitusten takia sekä Markus Santa oli töissä. Lisäksi muutama muu oli erinäisten sairasteluiden takia sivussa. Sten ei kuitenkaan missään tapauksessa halunnut mennä näiden poisjääntien taakse, sillä niitä aina tulee pitkän kauden aikana. 

Kokonaisuutena Sten oli kuitenkin kohtuullisen tyytyväinen joukkueensa esitykseen. 

– Me menetettiin pallo 31 kertaa, mikä tietysti selvästi liikaa, mutta muilla osa-alueilla me pärjättiin suhteelisen kivasti. Sen takia ei ole syytä suruun ja murheeseen, Sten sanoi lopuksi. 

Huiman pisteykkönen oli Joni Pohjonen, joka nakutti hyvällä prosentilla 19 pistettä ja otti kuusi levypalloa. Pena Ranta (12/9) oli toinen pelaaja joka pääsi kaksinumeroisille pisteluvuille. 

Äänekoskelaisten kausi jatkuu 15.10. jolloin vuorossa ensimmäinen kotiottelu. Vastustajaksi saapuu viime kevään karsinnoista tuttu PUS-Basket, joka kantaa tällä kaudella nimeä Aalto-Basket. Ottelu alkaa kello 17.00.