Huima pääsee hakemaan revanssia viime kevään karsintatappiolle

14.10.2017

Koripallo, miehet
Huima–Aalto-Basket
Kello 17.00, Äänekosken Liikuntatalo

Huiman miesten edustusjoukkueen kotiavaukseen vastaan asettuu Aalto-Basket Espoosta. Äänekoskelaisille joukkue tuli tutuksi viime kevään nousukarsinnoista, tuolloin joukkue pelasi vielä PUS–Basket nimellä. Karsintaturnauksessa PUS-Basket tarjosi äänekoskelaisille karvasta kalkkia viemällä niukan voiton, murskaten samalla Huiman haaveet suorasta noususta. 

Lopulta teekkarijoukkue joutui taipumaan LoKoKo Bisonsin käsittelyssä äänekoskelaisyleisön raivokkaasta kannustuksesta huolimatta. Koripalloliitto päätti kuitenkin tarjota sarjanousua myös espoolaisille. Näinpä Viilikortti-järjestelmän kautta nousunsa ansainnut Huima pääsee heti hakemaan revanssia Aalto-Basketista. 

Kauden ensimmäisessä ottelussaan Aalto-Basket antautui lukemin 72–101 juurikin LoKoKo Bisonsille. Myös toinen ottelu toi tappion, kun JyWe oli niukasti parempi luvuin 88–86. Espoolaisten ykköstykki on ollut monipuolisesti korin läheisyydestä viimeistelevä Oliver Kaisti 25,5 pisteen keskiarvolla. Aalto-Basketin rosteri koostuu Huiman tapaan pelkästään kotimaisista pelaajista ja joukkueen peliminuutit jakautuu tasaisesti kaikille pelaajille. Kaistin lisäksi joukkueesta kannattaa seurata muun muassa Salon Vilpaassa Korisliigaa pelannutta Tuomas Tenkasta. 

Huima kävi viime sunnuntaina Helsingissä häviämässä HNMKY:lle 81–59. Vaajamiehisen Huiman paras ottelussa oli Joni Pohjonen 18 pisteellä ja kuudella levypallolla. 19-vuotias nuorukainen näytti heti olevansa valmis isoon rooliin aikuisten valtakunnallisessa sarjassa. Myös joukkueen konkari Pena Ranta osoitti, että taso riittää vielä mukavasti B-divariin. Ranta tehtaili 12 pistettä ja mukavat yhdeksän levypalloa. Mikäli kotijoukkue aikoo juhlia ensimmäistä B-divarivoittoa, niin menetykset on saatava kuriin. Helsingissä pallo hukkui peräti 31 kertaa. 

 

Päävalmentajan Juha Stenin kommentit ottelun alla:

”Nyt on saatu avauskierroksen jännitykset karistettua päästä ja kropasta. Päästään näin ilman innokkaina ja ilman suurempaa jännitystä kotiyleisön eteen. Viime vuonna kun pelattiin karsinnoissa PUS-Basketia vastaan, jäätiin kovuudessa jälkeen. Keväästä asti ollaan tehty töitä sen eteen, että pärjätään tässä sarjassa tilannenopeudessa ja kovuudessa. Nyt on kiva sunnuntaina nähdä onko harjoittelusta ollut hyötyä. Hieno peli tulossa. Toivottavasti hallissa on sama fiilis kuin keväällä ja napataan kauden avausvoitto.”