Tappioton Karkkila saapuu vieraaksi

25.10.2017

Koripallo, miehet
Huima–Karkkila
Torstai 26.10, kello 19.00, Äänekosken Liikuntatalo

Karkkila on avannut kautensa loistavasti voittamalla kaikki kolme otteluaan. Joukkueen käsittelyssä ovat tappion ovat kokeneet niin HyPo, RaPy kuin PuHu Junioritkin. Karkkilalaisten peli on alkukaudesta nojannut vahvasti aloitusviisikkoon, tai oikeastaan nelikkoon. Korisliigastakin lähes 200 ottelun verran kokemusta omaava Janne Kinnunen on ollut hurjassa vireessä alkukaudesta. Takakentällä operoiva Kinnunen on viimeistellyt kovilla prosenteilla 27,7 pisteen keskiarvolla.  Pelintekijän tontilla viihtyvä vasta 18-vuotias Samuli Mäkelä on tehnyt 19 pistettä ja jakanut 5,3 syöttöä kolmessa ottelussa. 

Kovan kotimaisen takamieskaksikon täydentävät kokeneet amerikkalaiset 202-senttinen HL Coleman (16,7/10,3) ja 206-senttinen Byron Burnett (14/9,7). Coleman on tuttu näky Suomen koriskentillä, sillä herralla on menossa jo yhdeksäs kausi täkäläisissä sarjoissa. Kaksi kautta Korisliigassa viihtynyt Coleman pelasi viime kaudella A-divaria JKS:n paidassa 14,5 pisteen ja 8,9 levypallon keskiarvoilla. 

Huimalla on kauden avausottelun tappion jälkeen alla kaksi makeaa voittoa ensin kotona Aalto-Basketista ja sen jälkeen vieraissa Espoon Basket Teamista. Äänekoskelaisten kovimpana korintekijänä alkukaudella on häärinyt Joni Pohjonen 18,3 pisteellä. Pohjonen on upottanut kahden pisteen heitot lähes 64 prosentin tarkkuudella. Pohjonen joutuu kauden tähän asti kovimpaan paikkaan vahvoja amerikkalaisia vastaan. 

Mielenkiintoinen taistelu käydään myös ikätovereiden Henry Boydin (9,7/4,3 syöttöä) ja Mäkelän välillä takakentällä. Molemmat kuuluivat viime kesänä alle 18-vuotiaiden maajoukkuerinkiin. Mielenkiintoista on myös nähdä löytyykö Sami Mäntymaan (9/8) hieman kateissa ollut heitto. Muun muassa kolmen pisteen viivan takaa onnistuminen vielä puuttuu. 

Joukkuetilastoissa kolmen ottelun jälkeen hurjin ero löytyy tehdyissä pistettä per ottelu. Karkkila on hurjastellut palloa vastustaja koriin 91,7 pisteen keskiarvolla, kun Huiman vastaava luku on ainoastaan 64,7. Huimalla on hyökkäyspeli hieman tökkinyt, mutta puolustus on ollut rautaa, sillä omiin on mennyt 68 pistettä ottelua kohden. Karkkilan korisukka on heilunut 77,3 pisteen keskiarvolla. 

Ymmärrettävästi myös heittotarkkuudessa vierasjoukkue on niskan päällä. Joukkueen heittoprosentit ovat: 2p 50%, 3p 37,3%, 1p 70,8. Äänekoskelaisten vastaavat: 2p 44,3%, 3p 25%, 1p 55,9%. Silmiinpistävä ero tilastoista löytyy myös menetyssarakkeesta. Karkkila on hukannut pallon 12,3 kertaa, kun taas Huimalle menetyksiä on kertynyt 23 per ottelu. 

Päävalmentaja Juha Stenin kommentit ottelusta:

”Varmaan yksi sarjan kovimpia aloitusviisikoita. Sieltä löytyy Korisliigakokemusta ja kaksi jenkkiä. Minun papereissa ihan sarjan kovimpia joukkueita, eivätpä nuo ole vielä hävinneetkään. Meidän pitää pystyä tekemään Karkkilan avainpelaajien ilta tukalaksi. Vauhtia on pidettävä yllä, mutta samalla on tarkkaan mietittävä mihin hyökätään. Karkkila on hyvä mittari meille, mukava päästä kahden voiton jälkeen pelaamaan paria astetta kovempaa joukkuetta vastaan”