Huiman miehille vieraita Salosta

29.10.2017

Koripallo, miehet
Huima–PeU-Basket
Sunnuntai 29.10. kello 17.00, Äänekosken Liikuntatalo

 

Tämänkertainen vastustaja Perniön Urheilijat ei seurana ole välttämättä äänekoskelaisyleisölle se kaikkein tutuin. Vahvana koripallokaupunkina tunnetusta Salosta tulevassa joukkueessa löytyy kuitenkin muutamia tuttuja nimiä, joilta löytyy Korisliigakokemusta. Päällimäisenä tottakai lähes 600 ottelun Korisliigaveteraani Samu Kaaresvirta. Kovana heittäjänä tunnettu 36-vuotias takamies on tehnyt alkukaudella mukavat lukemat (11,5/4,3/2,8 syöttöä). Lisäksi joukkueesta löytyy Vilppaassa aikanaan kulttimaineeseen noussut Jussi Savolainen ja Perniön oma kasvatti Sami Himberg. PeU-Basketin tehokkain pelaaja alkukaudesta on kuitenkin ollut Kanadalainen Kashell Lawrence. Pienen laitahyökkääjän tontilla viihtyvä Lawrence on tehnyt 21,3 pistettä ja haalinut vain 188-senttisestä varrestaan huolimatta 12,5 levypalloa. 

Perniön kausi alkoi hieman ailahdellen. Avausottelussa kaatui RaPy, mutta seuraavat ottelut toivat tappiot MuKi:a ja JyWe:ä vastaan. Viimeisin ottelu sen sijaan ison sulan hattuun, kun PeU selätti LoKoKo Bisonsin selkein numeroin. Joten Huimalla on varmasti jälleen edessään täysi työ mikäli aikoo palata voittokantaan.

Huimalla on siis alla tappio ottelusta Karkkilaa vastaan. Kokenut ja isokokoinen Karkkila ei jättänyt äänekoskelaisille mitään saumaa voittoon. Päävalmentaja Juha Stenin mukaan ottelu antoi kuitenkin hyvää kokemusta paria pykälää kovempaa joukkuetta vastaan pelaamisesta. Siitä kokemuksesta on varmasti hyötyä PeU-Basketia vastaan. Hyvänä asiana voidaan pitää myös sitä, että Sami Mäntymaa nousi omalle tasolleen hyökkäyspäässä. Joni Pohjonen sen sijaan oli vaikeuksissa Karkkilan isojen jenkkien kanssa, mutta PeU:lla ei vastaavia heittää kehiin, joten sisuuntuneelta Pohjoselta on lupa odottaa jälleen vahvempaa panosta hyökkäyskorilla. Salolaisten kaatamiseen tarvitaan kuitenkin koko joukkueen panos molemmissa päissä kenttää. 

Valmentaja Juha Stenin kommentit:

– Perniöllä on kokeneita pelaajia ja sopivasti nuoruutta mukana. Ei ehkä sarjan liikkuvin porukka, mutta saattaa olla se fiksuin joukkue. Perniöllä ei ole oikein yhtään isoa pelaaja, eikä yhtään pientä, mikä on heille etu. He pystyvät olemaan aika inhottava joukkue meille. Toivotaan, että kokeneilla pelaajilla on pitkä matka Äänekoskelle ja pystytään juoksemaan niiltä jalat alta, Huiman päävalmentaja Juha Sten kommentoi ottelun alla.