Huima taisteli, mutta PeU oli vahvempi

29.10.2017

Edellisessä ottelussa selkeästi Karkkilalle taipuneet Huiman miehet kohtasivat kotisalissaan sunnuntaina PeU-Basketin Salosta. Jo ennalta vahvaksi joukkueeksi tiedetty PeU otti omansa vieden pisteet mennessään lukemin 64–74 (20–24, 12–17, 17–18, 15–15). Karkkila-ottelun kaltaista lopun notkahdusta ei tällä kertaa nähty vaan kotijoukkue taisteli täysillä viimeiseen asti. 

– Karkkila-pelin jälkeen oli vähän sellainen olo, ettei jaksettu ihan loppuun saakka vääntää. Kyllä tänään laitettiin kaikki likoon. Välillä näytti että saadaan kiinni ja päästää johtoon, mutta sitten tuli muutamia mustia hetkiä mitkä maksoi voiton, Huiman päävalmentaja Juha Sten kertoi.

Äänekoskelaiset olivat ottelussa käytännössä koko ajan takaa-ajajan paikalla. Ensimmäisellä puoliajalla PeU piti ohjat käsissään johtaen parhaimillaan jo 12 pisteellä. Otto Jämsenin viimehetken kolmonen nosti Huiman puoliajalle yhdeksän pisteen tuntumaan. 

Toiselle puoliajalle kotijoukkue tuli terävästi. Puolustus toimi erinomaisesti, jonka seurauksena päästiin juoksemaan nopeista helppoja koreja. Viiden minuutin kohdalla Huima nousi Sami Mäntymaan korilla ensimmäistä kertaa johtoon sitten ottelu alkuhetkien. 

Kauan ei Huima saanut johtoasemastaan nauttia, sillä joukkueelle tuli Stenin mainitsema musta hetki. Seuraava reilu minuutti meni vierasjoukkueelle 8–0 ja äänekoskelaisten hyvä hetki kuivui kasaan. 

– Perniö on kokenut joukkue, siellä on melkein koko aloitusviisikolla Korisliigakokemusta. Niitä vastaan kun teet muutaman virheen niin se näkyy heti taululla. Virheistä maksetaan kova hinta, mutta tämä on sitä meidän oppimismatkaa, Sten mietiskeli. 

PeU–Basket on kokenut ja hyvin valmennettu joukkue. Perniön päävalmentaja Toni Nyman oli valmistellut joukkueensa hyvin Huiman kohtaamiseen. 

– Meillä oli ajatus, että saataisiin aggressiivista puolustusta vastaan pallo liikkeelle nopeasti ja sitä kautta vapaita heittoja. Minun mielestä onnistuttiin siinä hyvin, mutta ei vaan tänään osuttu niistä ihan normaalilla tarkkuudella, Nyman kertoi. 

Heittotarkkuudessa oli todellakin toivomisen varaa vierasjoukkueen lisäksi myös Huimalla. Toki useita heittoja jouduttiin ottamaan pakotettuna, mutta luvattoman paljon ohiheittoja tuli myös vapaista paikoista. Huiman kahden pisteen heitot upposivat 47 prosentin tarkkuudella, kolmosprosentti oli kauden aiempien otteluiden tapaan vaatimaton 26. Vapaaheitoistakin osui vain puolet. Huima perustaa pelinsä vahvaan joukkuepuolustukseen, mutta heittopeliin on saatava parannusta, mikäli voittoja tässä sarjassa aikoo ottaa. 

Mäntymaa oli jälleen äänekoskelaisten ykköspyssy 19 pisteellä, lisäksi kouriin tarttui viisi levypalloa. Joni Pohjonen nousi jälleen omalle tasolleen 18/8-tehoilla. Otto Jämsen (10/5) pelasi kauden parhaan ottelunsa upottaen puolet kuudesta kolmosestaan. Pena Ranta (10/4/3 syöttöä) esiintyi myös pirteästi. 

PeU-Basketin tehomiehenä hääri Kashrell Lawrence (22/10). 

Sunnuntaina 5.11. Huima matkustaa Helsinkiin Munkkiniemen Kisapoikien vieraaksi. Tomi Kamisen valmentama joukkue pelannut vahvan alkukauden voittamalla viidestä ottelusta neljä. Seuraava kotiottelu on keskiviikkona 8.11. kun JyWe saapuu Liikuntatalolle Keski-Suomen hegemoniaotteluun.