JyWe saapuu vieraaksi – ottelu jota kukaan ei halua hävitä

7.11.2017

Koripallo, miehet
Huima–JyWe
Torstai 8.11.2017, kello 18.30, Äänekosken Liikuntatalo

 

Oli sarjataso mikä hyvänsä niin kauden ehdottomia kohokohtia ovat paikallisottelut. Aiemmin tunnelma on ollut katossa ja tunteet pinnassa, kun Huima on vääntänyt sarjapisteistä HoNsU:n ja BC Jyväskylän kanssa. Nyt vastaan asettuva Jyväskylän Weikot on tullut tutuksi harjoitusotteluista ja aiemmilta II-divisioona kausilta. Tunnetta ja tunnelmaa on siis luvassa tälläkin kertaa. JyWe on aiempiin kausiin verrattuna kokoonpanoltaan siinä mielessä poikkeuksellinen, että joukkueesta ei löydy yhtään Venäläistä pelaajaa. Vahvistuksia löytyy kuitenkin kaksi kappaletta. Korinalustoja hallitsee viime kaudelta JBA:ssa pelannut 208-senttinen järkäle Winslow Barry Jr., joka on takonut kuudessa ottelussa keskiarvoikseen 18 pistettä, 10,8 levypalloa ja 1,3 torjuntaa. Toinen vahvistus onkin sitten monille tuttu, viidettä kauttaan Suomessa pelaava taskuraketti Glen Stokes. 41-vuotias takamies ei ymmärrettävästi ole enää ihan yhtä sähäkkä kuin ensimmäisellä Jyväskylän visiitillään 2003-04, mutta edelleen on puolustajilla kiire. Siitä kertovat myös kauden keskiarvot: 22,8 pistettä, 4,8 levypalloa, 4,4 syöttöä ja 2 riistoa. 

Vahvistusten lisäksi JyWe:ltä löytyy myös erinomaisia kotimaisia pelaajia. Alkukaudesta vahvassa vireessä ovat olleet Aleksi Kantonen (15,0/5,4/6,8 syöttöä) ja Jukka Ohtonen (11,2/4,0). Unohtaa ei sovi myöskään Jarno Lehtoa (5,3/4,0) ja 17-vuotiasta Tiitus Kuukkasta (4,4/3,8). 

Huimalla on alla kolme tappiota (Karkkila, PeU, MuKi). Äänekoskelaiset lähtivät noihin otteluihin altavastaajana ja tappiosta huolimatta joukkueen tekemisessä oli paljon hyvääkin. Etenkin PeU:a ja MuKi:a vastaan. Selvää kuitenkin on, että voittokantaan olisi jälleen päästävä. Mikäs sen mukavampaa kuin tehdä se paikallisottelussa. 

Kotijoukkueen tehokkaimmat pelaajat kuuden ottelun jälkeen: Joni Pohjonen (16,3/7,0), Sami Mäntymaa (14,8/7,8) Pena Ranta (10,4/3,4) ja Henry Boyd (9,0/3,7/2,8 syöttöä). 

– Kova paikallisvääntö tulossa. Veikkaan, että on tunnetta pelissä aika paljon. Jos me annetaan JyWe:n hyökätä niin kuin ne haluaa, tulee vaikeata. Me koitetaan laittaa kapuloita rattaisiin, että pystytään vähän hiekoittamaan JyWe:n peliä ja pitää vauhtia yllä. Tämä sellainen peli mitä kukaan ei halua hävitä, Huiman päävalmentaja Juha Sten tuumaili ottelun alla.