Huima hurjasteli JyWe:n nurin

8.11.2017

Tämän kauden suurin kotiyleisö pääsi keskiviikkoiltana todistamaan Huiman miesten näytöstä paikallisvastustaja Jyväskylän Weikkoja vastaan. Ylivoimaisesti kauden parasta hyökkäyspeliään pelannut kotijoukkue pääsi juhlimaan tärkeää voittoa lukemin 103–82 (28–20, 20–19, 34–26, 21–17). 

– Puhuttiin ennen peliä, että tänään ei ole kyse niinkään taktiikasta vaan siitä kuinka paljon laitetaan sydäntä ja hikipisaroita peliin. Me pistettiin tänään kaikki likoon, ja kun niin tekee, joskus ne hyökkäyspään onnistumiset tulee helpommin, Huiman päävalmentaja Juha Sten kertoi tyytyväisenä. 

Tunnetta ei todellakaan ottelusta puuttunut. Huima lähti otteluun hurjalla intensiteetillä, joka kantoi alusta asti hedelmää. Äänekoskelaiset johtivat ottelua alusta loppuun asti. Taistelun ruumiillistuma oli Henry Boyd (19/3/3 syöttöä), joka laittoi palloon vauhtia ja paimensi samalla Glen Stokesia (24/1) mallikaasti. Stokes näytti toki osaamistaan ensimmäisellä jaksolla tekemällä 15 pistettä, mutta ottelun edetessä pelihuumori alkoi rakoilla. 

– Meidän oli tarkoitus pitää niin kovaa tempoa, että saadaan Stokes ja Barry väsyksiin sekä virhevaikeuksiin ja tietysti tuskastumaan, Sten sanoi.  Meillä oli kokoajan Boyd tai Aden Kariuki Stokesissa kiinni, ettei se saisi yhtään huilata tai levätä, Sten jatkoi. 

208-senttinen Winslo Barry Jr. ei saanut kotijoukkueen puristuksessa mitään aikaiseksi. Tuloksena kaksi pistettä ja neljä levypalloa vartin peliajalla. Ilmeisesti bahamalaisella oli jonkin asteisia jalkavaivojakin, mutta henkistä vaivaa saattoi aiheutta myös vasemmalta ja oikealta ohi mennyt Joni Pohjonen. 19-vuotias sentteri oli jälleen hurjassa vireessä tehden upeilla suorituksilla 21 pistettä ja kaapi samalla 11 levypalloa. 

Ennenkaikkea voitto ja erinomainen peliesitys oli kuitenkin koko joukkueen hyvän panoksen ansiota. Kaikki pelaajat saivat peliaikaa ja pystyivät tuomaan kentälle hyvää omalla tekemisellään. Hyökkäyspäässä onnistumisia tuli laajalla rintamalla. Erityisesti kaukoheittopeli oli jotain ihan muuta, mitä aiemmin tällä kaudella. Kuudessa ensimmäisessä pelissä 24 prosenttisesti uponneet kolmoset osuivat tällä kertaa 60 (12/20) prosentin tarkkuudella. Kauden aikana vain kahdesti viivan takaa osunut Roni Hyvärinen upotti kolme neljästä kaukoheitostaan. Parhaan ottelunsa Huiman paidassa pelannut Hyvärinen teki myös erinomaista työtä Aleksi Kantosen (14/1) paimentamisessa. 

Vaikka Huima veikin ottelua alusta asti, ei JyWe heittänyt pyyhettä kehään missään vaiheessa. Erinomaisia hyökkäyspään pelaajia vilisevä joukkue rankaisi välittömästi, mikäli kotijoukkue antoi siihen tilaisuuden. Jatkuva takaa-ajoasema ja Huiman vauhdinpito takasivat, ettei joukkueesta lopulta löytynyt tarvittavaa energiaa kunnolliseen voittotaisteluun. 

– Ei ollut nappipeli meiltä. Hyökkäyspäässä me ollaan siinä mielessä hyviä, että pystytään huononakin päivänä tekemään 80 pistettä. Puolustuspeli sen sijaan oli tänään surkeata, Jyväskylän Weikkojen päävalmentaja Ville Karjalainen totesi pettyneenä. 

Voitto oli sarjataukkoa ajatellen erittäin tärkeä, nyt Huima säilytti paikkansa tasaisessa keskikastissa.  Äänekoskelaiset nousivat JyWe:n rinnalle kolmeen voittoon ja neljään tappioon. 

Seuraavaksi Huima pelaa 19.11. Loimaalla LoKoKo Bisonsia vastaan.