Huimalle selkeä tappio Loimaalla

19.11.2017

Miesten B-divisioonan yksi suurimmista ennakkosuosikeista oli Huimalle liian kova sunnuntaina Loimaalla. Ainoastaan yhden tappion alkukaudesta kärsinyt LoKoKo Bisons kaatoi äänekoskelaiset lukemin 89–64 (28–21, 17–20, 25–9, 19–14).

– Vastustaja juoksi nopeista varmaan 25 pinnaa. Näin hyvin nopeisiin lähtevää joukkuetta vastaan ei olla vielä tällä kaudella pelattu. Lisäksi he olivat korin alla vähän fyysisempiä, ja kun me jouduttiin sinne auttamaan niin tilaa tuli muualle, Huiman päävalmentaja Juha Sten kertasi ottelun ongelmakohtia. 

Äänekoskelaiset pysyivät pelissä erinomaisesti mukana ensimmäisen puoliajan. Pitkällä tauolla eroa oli vain neljä pistettä. Ottelun ratkaisu nähtiin kuitenkin hyvin pian tauon jälkeen. Seuraava reilu viisiminuuttinen merkattiin Bisonsille 19–4 ja voittotaistelu oli ohi.

Sten löysi tappio-ottelusta tuttuun tapaansa myös hyviä asioita. 

– Ekalla puoliajalla me näytettiin, että pystytään pelaamaan omilla jutuilla sarjan ehkä suurinta ennakkosuosikkia vastaan ihan samaa peliä. Toinen hyvä juttu oli, että vaikka Bisonit veti 15–0 runin kolmannen jakson alkuun, niin me saatiin kasattua itsemme ja pelattiin kohtuullinen päätösjakso. Kolmas hyvä juttu oli Santtu Koivusen (6/7) hyvä peli. Santtu toi tosi paljon energiaa, oli aktiivinen ja uskalsi pelata, Sten listasi.

Koivusen lisäksi onnistujiin voidaan löytänyt Roni Hyvärinen (13/5), jonka heitto alkaa olla normaaleissa uomissa. Myös Sami Mäntymaa (14/4) pääsi kaksinumeroisille pisteille. Joni Pohjonen (4/1) pelasi ottelussa ainostaan 11 minuuttia virhevaikeuksien ja lievän jalkavamman takia. Sten uskoi että Pohjonen on peli kunnossa jo seuraavassa ottelussa. 

Huiman seuraava ottelu on lauantaina 25.11. Raholan Pyrkivää vastaan Liikuntatalolla.