Huimalle tärkeät pisteet – RaPy kaatui niukasti

26.11.2017

Lauantaina Äänekosken Liikuntatalolla pelattiin niin sanottu neljän pisteen ottelu, kun sarjassa kahdeksantena olevat Huiman miehet kohtasivat sijaa alempana olevan Raholan Pyrkivän. Oman lisämausteensa ottelu toi myös se, että päävalmentaja Juha Sten ei ollut paikalla maajoukkuetehtävien vuoksi. 

Mutta hyvin homma toimi apuvalmentajien Jarmo Räisänen ja Toni Salosen johdolla. Kun kentälläkin riitti energiaa ja tahtoa, onnistui kotijoukkue lopulta tasaisen väännön jälkeen nappaamaan itselleen voiton tamperelaisjoukkueesta.

Pyrkivä oli niskan päällä suurimman osan ajasta. Yritteliäs Huima sai kuitenkin lopulta lahjan, kun vieraiden avainpelaajiin kuulunut Lauri Tiainen kiukutteli itselleen ratkaisuhetkillä kaksi perättäistä teknistä virhettä ja joutui näin ajetuksi ulos.

Huima karkasi vapaaheitoilla ratkaisevaan johtoon ja piti asemansa loppuvihellykseen saakka.

Omaakin hyvää oli silti tarpeeksi. Suurin ero joukkueiden välillä löytyi takalinjoilta, sillä RaPyltä ei löytynyt minkäänlaista vastusta Huiman pelintekijälle Henry Boydille. JyNMKY-kasvatti pommitti hurjat 30 pistettä ja jakoi päälle viisi namupassia pelitovereilleen. Suorituksen arvoa nostaa se, että pari tuntia aiemmin Boyd urakoi puoli tuntia A-poikien SM-sarjaa HoNsU:n riveissä. Tuossakin ottelussa Boyd kuului joukkueensa parhaimmistoon 16 pisteellä. 

Pitelemättömiä olivat myös seitsemän kertaa rikottu Sami Mäntymaa (20/8) ja Roni Hyvärinen (18/4).

– Vaikean harjoitteluviikon takia emme saaneet juoksupeliä toimimaan kunnolla, mutta saimme silti huonollakin hyökkäyspelillä tehtyä melkein 80 pistettä, Räisänen kiitteli joukkuetta.

Paikkapuolustuksella Huiman peliä sekoittaneen Pyrkivän valmentaja Heikki Järnström kehui Huiman intentiteettiä.

– Jäimme siinä kakkoseksi. Hyvää oli se, että saimme Joni Pohjosen kuriin.

Pohjonen (7/6) jäikin tavanomaista heikompiin tehoihin. Suurempi ongelma Huimalle on se, että edellämainittujen neljän pelaajan lisäksi muille riitti vain jämäpisteitä. Kasperi Häkkinen teki yhden korin, Otto Jämsen sai pussiin yhden vapaaheiton.