Hyvinkään Ponteva miesten vieraaksi

2.12.2017

Sunnuntaina kannattaa ehdottomasti saapua Liikuntatalolle seuraamaan miesten B-divisoonan ottelua. Luvassa monenlaista ohjelmaa. Ennen ottelun ylösheittoa Äänekosken naiskuoro esittää Finlandia-hymnin Suomi 100-vuosijuhlan kunniaksi. Puoliajalla taasen esiintyy Koskelan tanssin Street-ryhmä. Lisäksi ottelussa on tarjolla glögitarjoilu, valmennuksen kuulumisia joukkueen syksystä ja illan vastustajasta 50 ja 100 euron tukikausikortin ostaneille. 

Niin ja pelataanhan siellä myös koripalloa. Tämän kertainen vastustaja Hyvinkään Ponteva on vuosia tahkonnut koripallon I-divisioonaa, II-divisioonaa ja B-divisioonaa. Tämä kausi on kuitenkin ensimmäinen jolloin joukkue on Huima kanssa samassa sarjassa, jälleen siis uusi tuttavuus Liikuntatalolla. Jälleen on luvassa neljän pisteen ottelu, sillä HyPo on aivan äänekoskelaisten takana kolmella voitolla ja viidellä tappiolla. Kun taas Huima on voittanut yhdeksästä ottelustaan neljä. 

Hyvinkääläisten pelaajakohtaiset tilastot ovat hieman erikoista luettavaa, sillä vain kaksi pelaajaa on tehnyt keskiarvoikseen yli kymmenen pistettä. Ylivoimaisena ykkösenä on koko sarjan piste- ja syöttötilaston kärkinimi D´von Campbell, joka on viimeistellyt 26,7 pistettä ja 6,1 syöttöä ottelua kohden, lisäksi 185-senttisen takamiehen käsiin on tarttunut 4,3 levypalloa. 

Toinen kaksinumeroisille pisteille päässyt pelaaja on Ilkka Blomqvist 11,4 pisteellä. 195-senttinen laituri on joukkueensa levypallorohmu 7,5 levypallolla. Blomqvist ja Campbell ovat ainoat, jotka ovat aloittaneet kaikki kauden kahdeksan ottelua. 

Joukkueessa pelaava Toni Honka on äänekoskelaisittain mielenkiintoinen hahmo, sillä Toni isä Mikko Honka oli 70-luvulla Huiman ensimmäisen pääsarjanousun avainhahmoja.

Äänekoskelaisten tehot lepäävät tuttujen pelaajien harteilla. Sami Mäntymaa on noussut kovimmaksi korintekijäksi 15,5 pisteen keskiarvolla. Myös levypalloissa Sami on paras lukemalla 7,5. Viime otteluissa lievistä vaivoista kärsineen Joni Pohjosen vastaavat lukemat ovat 14,4/6,7. Viime otteluissa tasoaan ovat merkittävästi nostaneet Henry Boyd (12,3/4,0/3,8 syöttöä) ja kolmosjyvänsä löytänyt Roni Hyvärinen (8,9/3,2). Takuuvarmasti 10 pinnan tuntumaan pelistä toiseen nakuttaa myös Pena Ranta (11,2/2,8).

– HyPo:lla on tämän sarjan mittapuulla erinomainen jenkkitakamies ja peli pyöriin paljon hänen ympärillä. Lisäksi HyPo:lla on muutamia hyökkäyspelejä jotka kyllä satuttaa, jos me ei olla niihin valmiita. Toivottavasti saadaan kaikki miehet pitkästä aikaa riviin ja paljon katsojia saliin. Uskon, että saadaan erinomainen ottelu, Huiman päävalmentaja Juha Sten kertoo.