Vajaalukuisella Huimalla ei ollut mahdollisuuksia Karkkilaa vastaan

17.12.2017

Miesten B-divisioonan syyskauden viimeinen kierros pelattiin sunnuntaina. Huima kohtasi vieraskentällä sarjan kärkijoukkueisiin lukeutuvan Karkkilan. Erilaisten vaivojen ja sairasteluiden vuoksi äänekoskelaiset saivat matkaan vain yhdeksän pelaajaa ja niistä yksi oli ensimmäistä kertaa edustusjoukkueen paitaan pukeutunut B-juniori Veeti Jämsen. Kovin suurena yllätyksenä ei siis voi pitää, että Karkkila marssi vakuuttavaan voittoon lukemin 99–60 (21–17, 26–17, 28–16, 24–10).

– Tänään saatiin tällainen porukka jalkeille, joista myös oli muutama kaveri vaivainen. Siinä mielessä tauko tulee meille hyvään saumaan, että saadaan rivit kasaan ja päästää mahdollisimman ehjänä kohti kevätkautta, Huiman päävalmentaja Juha Sten kertoi.

Huima onnistui kiusaamaan kotijoukkuetta jollain tapaa ensimmäisen puoliajan. Vääjäämättä tasoero alkoi kuitenkin näkyä ja Karkkila meni menojaan. 

Sten löysi ottelusta tapansa mukaan myös hyviä asioita. Yksi niistä oli Karkkilan isojen vahvistusten puolustaminen. HL Coleman jäi yhdeksään pisteeseen ja Byron Burnett kuuteen pisteeseen.

Takapelaajien kanssa ei sensijaan mennyt ihan niin hyvin. Kotijoukkueen Janne Kinnunen oli ilmiliekeissä tehden kovilla prosenteilla 39 pistettä. 

Huimasta parhaat tilastot tehtailivat Henry Boyd (13/5), Joni Pohjonen (13/6) ja Sami Mäntymaa (12/5). 

Vaikka syyskausi päättyikin murskatappioon on Sten kokonaisuutena tyytyväinen joukkueen tekemiseen. 

– Hyvä syyskausi meiltä. Oikeastaan vain yksi sellainen peli hävittiin, mikä oltaisiin voitu voittaa. Kärkijoukkueita vastaan meillä ei oikein vielä ollut saumaa voittoon. Toivottavasti sitten viimeistään keväällä pystytään kärkijoukkuekin voittamaan, Sten mietiskeli. 

– Nyt treenataan vielä torstaihin asti ja sen jälkeen huilataan viikko. Sitten taas jatketaan eteenpäin, Sten sanoi vielä lopuksi.