Vajaamiehinen Huima kaatoi Aalto-Basketin

13.1.2018

Äänekosken Huiman lähtökohdat lauantain Helsingin vierailulle eivät olleet parhaat mahdolliset. Kokoonpanosta puuttui tukku pelimiehiä, osa oli armeijassa ensimmäistä viikonloppua  ja osa loukkaantuneena. Joukkue oli kuitenkin päättänyt pisteet viedä mukanaan ja näin myös kävi. Aalto-Basket joutui nöyrtymään kotisalissaan tiukan taistelun jälkeen lopulta lukemin 59–64 (15–16, 12–12, 16–17, 16–19). 

– Aikamoinen peli! Tietyllä tapaa jopa kauden kovin voitto. Pystyttiin ottamaan voitto vaikka vastustaja vei 25 hyökkäyslevypalloa ja me heitettiin huonosti. Tehtiin puolustuspäässä kauheasti töitä, taisteltiin ja pistettiin kroppaa likoon. Se antoi meille mahdollisuuden voittaa tänään, Huiman päävalmentaja Juha Sten kehui joukkuettaan. 

Ottelu oli alusta asti huipputasainen. Kumpikaan joukkue ei missään vaiheessa ottelua johtanut enemmän kuin viidellä pisteellä. Käytännössä siis kokoajan mentiin kori korista. Päätösjaksolla äänekoskelaiset olivat hiukkaset niskan päällä sillä viimeisellä seitsemällä minuutilla kotijoukkue ei käynyt kertaakaan johdossa. Silti Aalto-Basketilla oli mahdollisuus vielä viimeisellä minuutilla nousta johtoon ja voittoon. Huima onnistui tekemään nuo aikeet tyhjiksi ja sinetöi lopulta voiton vapaaheittoviivalta. 

Huimalla oli suurimmat haasteet korien läheisyydessä, sillä merkittävimmät puutteet kokoonpanossa olivat nimenomaan pitkässä päässä. 

Sami Mäntymaa loukkasi itseään edellisessä ottelussa, eikä ole pelikuntoinen ainakaan hetkeen. Lisäksi Joni Pohjonen ja Kasperi Häkkinen ovat suorittamassa asepalvelusta. Laajasta kokoonpanosta löytyy onneksi hyviä korvaajia. Vasta toista otteluaan joukkueessa pelaava Jarmo Uecker oli vahvassa vireessä. Tuloksena vakuuttavat 16 pistettä, 16 levypalloa ja kaksi torjuntaa.

– Uecker ja Jani Tuoriniemi (7/6) olivat meidän ainoat isot pelaajat ja tekivät kyllä ison työn tänään. Uecker onnistui vielä hyökkäyspäässäkin hienosti. Hän oli kyllä meidän ehdoton hahmo tänään, pelasi loistavan pelin, Sten myhäili tyytyväisenä. 

– Samoin Jämsenin Otto pelasi pitkästä aikaa parhaan pelinsä, oli meiltä oikeastaan ainoa joka osui kauempaa. Tärkeisiin paikkoihin onnistui muutamaan kertaan, Sten kertoi.

Jo mainittujen lisäksi Henry Boyd oli isossa roolissa 17 pisteellä, seitsemällä levypallolla ja neljällä syötöllä. Lisäksi terrierimäinen puolustaja riisti pallon vastustajalta peräti kuusi kertaa. 

Voitto sarjajumbona vain yhdellä voitolla olevasta Aalto-Basketista sinetöi samalla sen, että sarjapaikka on nyt varma, joten minimitavoite on nyt saavutettu. Huimalla on nyt kasassa 14 ottelusta kuusi voittoa, sillä irtoaa sarjasta kahdeksas sija. Tuon sijan pitäminen on joukkueelle oiva tavoite loppukaudeksi, jotta kevät huipentuisi pudotuspeleihin.