Miehillä viikonloppuna kaksi kotipeliä

20.1.2018

Lauantain vastustaja Munkkiniemen Kisapojat on jälleen uusi tuttavuus Liikuntatalolla. Tällä kaudella jo peräti 20 pelaajaa käyttänyt MuKi on B-divarin kärjessä yhdessä Loimaan kanssa. Joukkueella on ainoastaan yksi tappio 14 ottelusta. Joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa Helsingissä äänekoskelaiset joutuivat taipumaan lukemin 88–77. Helsinkiläisjoukkueen kokoonpano koostuu kahta pelaajaa lukuunottamatta alle 20-vuotiaista pelimiehistä.

Joukkueen päävalmentaja, monissa liemissä keitetty Tomi Kaminen on jakanut peliaikaa erittäin tasaisesti. Eniten pelannut Joonas Timonen on saanut peliaikaa keskimäärin 26 minuuttia per ottelu. Timonen on myös MuKi tehokkain pelaaja 15 pisteen ja kuuden levypallon keskiarvoillaan. Kokemusta joukkueessa edustaa 35-vuotias Panu Pursiainen (4/2,1), joka aikanaan on pelannut kauden myös Korisliigassa. MuKi:n riveissä pelaa, jopa hieman yllättäen myös yksi amerikkalaisvahvistus. Calvin Ward III on 20 minuutin peliajalla taiteillut 12,6 pistettä ja 5,6 levypalloa. 

– MuKi on hyvin valmennettu joukkue, jossa  on paljon lahjakkaita nuoria pelaajia, jotka osaavat pelata. Tosi vaikea vastus, ihan oikeutetusti sarjan kärjessä, Huiman päävalmentaja Juha Sten kertoi.

 

Tuplaviikonlopun toisessa kamppailussa vastaan asettuu sarjassa sijalla 10 kolmella voitolla oleva Espoon Basket Team. Joukkueen kokoonpano on sekoitus nuoria pelaajia ja alasarjoja tahkonneita kokeneempia pelaajia. Etelä-suomalaisten joukkueiden tapaan tasaisesti koko miehistöään käyttävän EBT:n paras pelaaja kauden aikana on ollut 20-vuotias takamies Tuomas Laine (12,9/5,3/3,2 syöttöä). 

Joukkueiden aiempi kohtaaminen Espoossa päättyi Huiman 10 pisteen voittoon lukemin 65–75. Tuon kohtaamisen jälkeen EBT:n riveihin on liittynyt yhdysvaltalaistakamies Devonte Jones. Jones on kirjannut pelaamissaan kolmessa ottelussa kahdeksan pisteen ja kolmen levypallon keskiarvot. 

– EBT on MuKiin verrattuna täysin erityylinen joukkue. He koittavat erilaisia puolustuksia vaihtamalla sekoittaa vastustajan hyökkäyksen. Siihen meidän pitää olla jollain tavalla valmiina. Syksyllä käytiin hakemassa Espoosta voitto, se oli meiltä hyvä peli silloin. Siitä lähdetään napataan voitto tälläkin kertaa, Huiman päävalmentaja Juha Sten kertoi luottavaisena.

Edellisessä ottelussa Aalto-Basketia vastaan Huima joutui pelaamaan normaalia kapeamalla rosterilla, kun viisi pelaajaa oli juuri aloittanut asepalveluksen ja Sami Mäntymaa oli sivussa loukkaantumisen vuoksi. 

Varusmiesosasto on tällä kertaa mukana, mutta Mäntymaata ei kentällä ihan hetkeen nähdä. Mäntymaan isoihin saappaisiin löytyi ainakin Aalto-Basketia vastaan oiva korvaaja, kun vasta toista otteluaan pelannut Jarmo Uecker kirjasi tehot 16/16 vakuuttavan esityksen jälkeen. Jatkuuko Ueckerin vahva vire myös kotisalissa? Pystyykö Huima horjuttamaan sarjakärkeä lauantaina? Riittääkö puhti vielä sunnuntaina sysäämään espoolaiset kotimatkalle tappio niskassaan? 

Näihin ja moniin muihin kysymyksiin vastaus saadaan viikonlopun aikana Liikuntatalolla. Tervetuloa!