PeU oli jälleen Huimaa vahvempi

28.1.2018

Miesten B-divisioonan kärkijoukkueisiin kuuluva Perniön Urheilijat isännöi sunnuntaina Huimaa kotisalissaan. Väkivahva kotijoukkue otti lopulta omansa selkein koriluvuin 96–59 (21–20, 11–14, 39–14, 25–11). 

Ottelu oli hyvin kaksijakoinen. Äänekoskelaiset pelasivat ottelun alkupuoliskon vahvasti. 16 minuutin kohdalla Huima oli kotiyleisön yllätykseksi jo 10 pisteen karkumatkalla. Siihen vierasjoukkueen meno sitten valitettavasti tyrehtyi. Seuraavat kuusi minuuttia merkattiin PeU:lle murskaavasti 19-0. 

– Ottelun alku meni täysin meidän suunnitelmien mukaan. Tuntui, että homma on täysin meidän näpeissä. Saatiin hyvin Perniön hyökkäystä hidastettua ja sitä kautta tempoa pelistä pois. Paremmalla hyökkäyksellä olisi voitu johtaa vieläkin reilummin, Huiman päävalmentaja Juha Sten kertasi hyvin mennyttä ottelun alkua. 

– Tiedettiin kyllä, että Perniö laittaa tauon jälkeen muutaman vaihteen lisää ja niinhän ne laittoi. Eroa tuli nopeasti ja meillä kun oli tosi nuori joukkue matkassa niin paketti vähän levisi. Ei oikein tiedetty mitä tehdä ja usko loppui omaan tekemiseen, Sten kertoi.

Suurista tappiolukemista huolimatta Sten löysi jälleen ottelusta myös paljon positiivista varsinkin tulevaisuutta ajatellen. 

– Eka puoliaika oli hyvää. Kokeiltiin sellaisia juttuja mitä ei ennen kokeiltu. Meillä monta vähemmän pelannutta  pelaajaa jotka sai nyt paljon minuutteja, se auttaa pitkässä juoksussa tässä hommassa, Sten sanoi.

Huiman pisteykkönen oli Jarmo Uecker (12/8). Henry Boyd (10/3/3 syöttöä) ja Otto Jämsen (10/6) olivat muut kaksinumeroisille pisteille yltäneet. Kotijoukkueen pisterohmu Kashrell Lawrence tykitti 32 pistettä lähes täydellisellä heittopelillä.

Äänekoskelaisilla on nyt kahden viikon tauko ennen seuraavaa ottelua, joka onkin sitten asetta mielenkiintoisempi. 11. helmikuuta pelataan Jyväskylän Monitoimitalossa Keski-Suomen herruudesta, kun JyWe isännöi Huimaa.