HuimaUrho2 nappasi vakuuttavan voiton

13.5.2022

Mikko Huttunen

Tiistaina 10.5. HuimaUrho2 sai Vitosessa vieraakseen KaDyn, joka tunnetaan ehkä hiukan paremmin futsalista jossa se tällä hetkellä pelaa liigafinaaleja. Puuskittaisessa tuulessa pelattu ottelu alkoi kotijoukkueen selvällä hallinnalla. Hallinta tuotti tulosta jo 9. minuutilla kun Lauri Kari laittoi poikittaissyötöstä pallon tyhjiin. Tämän jälkeen ottelu näennäisesti tasottui hieman. Kotijoukkue loi kuitenkin paikkoja, pitäen samalla vieraat pois maalipaikoilta. HuimaUrho2:n seuraava maali syntyi hieman reilun puolen tunnin pelin jälkeen kun Antti Parviainen pisti pallon pömpeliin maalinedusruuhkasta. Taukolukemat 3-0 puolestaan viimeisteli Roni Heinonen velipoika Jeremiaksen syötöstä juuri ennen taukoa.

Toisella jaksolla vain kahden vaihtomiehen kanssa Äänekoskelle saapunut KaDy alkoi selvästi väsymään. HuimaUrho2 alkoi luoda pikkuhiljaa enemmän paikkoja. Kun jaksoa oli pelattu reilu kymmenen minuuttia niin Riku Rautiainen kävi tuikkaamassa pallon verkkoon maalivahdin nenän edestä. Vain seitsemän minuuttia edellisestä ja Mo Bisar katkaisi boksin ulkopuolella maalivahdin avauksen. Yksin maalivahtia vastaan päässyt Mo ei erehtynyt, lukemiksi 5-0. Viitisen minuuttia tästä ja Pasi Leikkainen vapautti upealla syötöllä Jesse Huttusen, joka puolestaan laukoi vasemmalla jalalla pallon varmasti yläkulmaan. Kymmenisen minuuttia ennen päätösvihellystä Roni Heinonen viimeisteli läpiajosta loppulukemat 7-0. HuimaUrho2 otti näin ottelusta vakuuttavan voiton. Vieraille ei taidettu kirjata yhtään varsinaista laukausta maalia kohti.

HuimaUrho2:n valmennustiimistä Mika Wacklin kommentoi:

– Joukkue lähti peliin todella hyvällä asenteella, jota korostettiinkin alkupalaverissa. Päätettiin lähteä kovalla prässillä joka toimikin varsin tehokkaasti.

– Pallollinen pelikin toimi ajoittain mallikkaasti muutamia hätäisiä ratkaisuja lukuunottamatta. Pelin painopistettä saatiin käännettyä, josta pitää antaa maininta Jani Kaleniukselle joka tasapainotti peliä rauhallisuudellaan sekä oikeilla syöttövalinnoillaan.

– Oikean laitapakin paikalle istutettu Jeremias Heinonen onnistui myös uudella pelipaikallaan mallikkaasti.

– Koko joukkue ansaitsee kiitoksen vaikka aina parannettavaa ja opittavaa jääkin. Sen verran pitää vielä mainita että pelaajat ovat ottaneet pieniä vinkkejä vastaan hienosti ja se lämmittää ja tuo hienon fiiliksen.

Vitosen seuraava kotiottelu pelataan maanantaina 23.5. klo 18.30, vastaan silloin saapuu ViPa2.