14.9.2022

Syksyinen tiistai-illan hämäryyttä odottava Suolahden sametti alkoi viiden jälkeen kuhista taas elämää. Junnujoukkueen harjoitellessa alkoi kentälle pikkuhiljaa valua HuimaUrhon kakkosjoukkueen pelaajia sekä vieraaksi saapuvia JoSePan pelaajia. Illan ohjelmassa siis Itäisen alueen Vitosen lohko C:n kärkikamppailu.

Mikko Huttunen

Joutsalaiset olivat jo varmistaneet lohkovoittonsa ja HuimaUrholla niin ikään kakkossija varmistui jo edellisenä päivänä. HuimaUrholle jäi alkukesän kohtaamisesta hieman hampaankoloon JoSePan ollessa selkeästi parempi kotikentällään.

Molemmat joukkueet olivat laittaneet kokoonpanon varsin junioripitoiseksi illan otteluun. Huomioitavaa oli myös, että vierailla ei ollut vaihtopelaajia matkassa ollenkaan.

Itse ottelu alkoi kotijoukkueen hallitessa selvästi palloa. Muutamat joutsalaisten pitkät pallot kotijoukkueen puolustus hoiti vaivatta, isäntänä varsinkin kokenut Ilkka Kautto. HuimaUrho loi hetkittäin vahvaa painetta vieraiden maalille, mutta maali pysyi pitkään kuin noiduttuna. Maalivahtikin oli ohitettu jo monta kertaa, vaan aina löytyi joku punapaitainen pallon tielle kalkkiviivoilla. Ainakin kerran kenttäpelaaja esti maalin syntymisen kädelläänkin, tätä ei vain tuomari huomannut. Aivan jakson loppuhetkillä Joni Terho pääsi tuikkaamaan tauolle 1–0-kotijohdon niin kutsutulla pukukoppimaalilla.

Toinen jakso alkoi myös kotijoukkueelta hyvin. Hyvän alkuvaiheen jälkeen JoSePa hyödynsi kuitenkin isäntien hienoisen lepsuilun ennen jakson puoltaväliä. Eetu Manninen roikotti pallon kaukaa yli ulos tulleen maalivahdin ja lukemat tasoihin. Hetken joutsalaiset yrittivät jo alkaa jäädyttämään peliä tasalukemiin. Sinnikäs kotijoukkue jatkoi vaan painamistaan. Sinnikkyys lopulta palkittiin reilun kymmenen minuuttia ennen päätösvihellystä. Mo Bisar kaadettiin rangaistusalueella ja tuomarilla ei ollut muuta vaihtoehtoa, kun pistää pallo pilkulle.

Pilkkua asettui ampumaan Joni Terho. Hän sijoitti pallon verkkoon ja sitä myöten isännät ansaittuun johtoon. Kentän jo hämärtyessäkin ei maaleja enää nähty. HuimaUrho2 vei kärkikamppailun nimiinsä 2–1.

Kapteenin nauhaa kantanut maalivahti Teemu Tervakangas kertoi ottelusta näin:

– Aloitettiin peli tosi vahvasti ja luotiin paljon paikkoja. Paikkoja oli jopa tappaa peli ensimmäisellä jaksolla mutta aina löytyi joku punapaita tielle. Pidettiin myös vastustaja pois vaarallisilta paikoilta.

– Onneksi Joni hoiti pallon reppuun ja päästiin tauolle hyvillä fiiliksillä. Toinen jakso ei lähtenyt ihan niin vahvasti, eikä saatu luotua paikkoja vastustajan boksiin. Pienestä alakerran töppäilystä ja huonon tuurinkin kautta kaveri sai nepattua tasoihin.

– Loppu pelistä olikin sitten meidän totaalista hallintaa. Onneksi Joni pääsi pilkusta viimeistelemään ottelun meille vielä. Kokonaisuudessaan hyvä taistelu pääsääntöisesti nuorelta miehistöltä.

HuimaUrholla on Vitosessa kautta jäljellä vielä kaksi ottelua.

Ensi viikolla keskiviikkona 21.9. klo 17.45 HuimaUrho2 kohtaa jo kertaalleen siirretyssä pelissä Äänekosken tekonurmella SOULS AC:n. Ja perjantaina 23.9. kolonna matkaa kauden päättävään otteluun Petäjävedelle PetPetin vieraaksi.