HuimaUrholle taisteluvoitto

26.5.2022

Mikko Huttunen

HuimaUrho matkasi keskiviikkona kauniissa kesäillassa Jyskän tekonurmelle LPK:n vieraaksi. Ennen illan ottelua LPK majaili sarjan kakkospaikalla. HuimaUrho lähti otteluun terävästi halliten palloa. Peli ehti vanheta reilun kymmenen minuuttia kun keskikentän työmyyrä Anton Lönnqvist vapautti laidasta Roni Heinosen. Roni puolestaan laittoi pienestä kulmasta takanurkkaan ohi maalivahdin. Vieraat jatkoivat hallintaansa ja hallinta palkittiin taas hieman vajaan puolen tunnin kohdalla. Mo Bisar ja Anton Lönnqvist tekivät komean esityön ja kapteeni Joni Terho vei HuimaUrhon jo 0-2 johtoon todella hienon kuvion päätteeksi. Kotijoukkue onnistui kuitenkin kaventamaan kolme minuuttia ennen jakson loppua. Einari Nenonen karkasi laidalta ja pisti pallon ohi Riku Ripatin. Taukoluvut siis 1-2 HuimaUrholle.

Toiselle jaksolle kotijoukkue teki pari vaihtoa ja tämä näyttikin hieman sekoittaneen vieraiden pakkaa. Kun jaksoa oli pelattu vain viisi minuuttia, niin ex-Veikkausliigapelaaja Jasin Abahassine vapautti kantapäällään Belghitar Abdelkaderin maalintekoon. LPK meni vielä johtoonkin ottelun 69. minuutilla kun Sulayman Jammeh roikotti yli vieraiden maalivahdin. Hetken peli näytti olevan jo ohi, vaan mitä vielä. Pelikellon näyttäessä 78 minuuttia Roni Heinonen syötti maalin eteen, josta juuri vaihdosta kentälle tullut Jose Mäkelä neppasi pallon reppuun. Runsaslukuisen vierasjoukkueen kannattajien iloksi Joni Terho viimeisteli HuimaUrhon voittomaalin viisi minuuttia myöhemmin. Syöttäjänä kukapa muukaan kun Anton Lönnqvist. Näin HuimaUrho nappasi pisteet mukaansa jo toisesta vierasottelusta peräkkäin lukemin 3-4 hienon taistelun jälkeen.

Kahdesti maalannut kapteeni Joni Terho tiivisteli ottelua seuraavasti:

– Ensimmäisellä jaksolla puolustuslinja ja keskikenttä löysi toisiaan todella hyvin ja peli ihan hallussa. Pari maalia saatiin ja paikkoja tuhlailtiinkin.

– Toiselle jaksolle vastustaja teki pari vaihtoa ja saivat pelin hallintaan ja sitä kautta lopulta 3-2 johtoonkin. Meillä oli peli sekaisin hetken, mut väännettiin peli väkisin tasoihin ja lopulta ohi. Joukkue ei luovuttanut missään vaiheessa. Tästä on hienoa jatkaa taas tätä kasvutarinaa.

HuimaUrhon ohjelma jatkuu Nelosessa kolmannella perättäisellä vierasottelulla kun perjantaina 10.6. karavaani matkaa Kangasniemelle KaPa51:n vieraaksi. Tuo ottelu alkaa Kangasniemen urheilukentän nurmella klo 19.00.