Iita Konoselle kaksi voittoa Rovaniemen Punttikarnevaaleilta

8.8.2022

Painonnoston Punttikarnevaalit järjestettiin 25.-29.7.2022 Santasportin urheiluopistolla Rovaniemellä. Äänekosken Huimasta leiriläisenä maanantaista perjantaihin 23 muun leiriläisen kanssa harjoitteli Iita Kononen, joka valmistautuu elokuun 14. päivä Puolan Razynissä kisattaviin 17-vuotiaiden EM-kisoihin. Huiman Mari Paananen toimi yhtenä leirin valmentajista. Punttikarnevaalileiri huipentui keskiviikon painonnostokisaan ja Punttikarnevaalikisaan, johon laskettiin mukaan em. Painonnostokisan tulokset sekä Punttikarnevaalikisojen lajit eli kolme tasatassua, 20 metrin juoksu lentävällä lähdöllä ja 30 sekunnin aikana tehdyt etunojapunnerrukset. Näissä fysiikkatestilajeissa kisattiin keskiviikkopäivän aluksi. Iita hyppäsi 628 cm juoksi 2,89 ja punnersi 32 kertaa. Tilda ja Åke Pimiä osallistuivat vain painonnostokisaan. Åke kisasi 12-vuotiaiden poikien 45 kilon sarjassa. Tempauksessa 26 kilolla Åke nosti Juniori Cupin ennätyksensä. Työnnössä nousi Åken henkilökohtainen ennätys 32 kiloa! Yhteistulos 56 kiloa oikeutti neljänteen sijaan. Tilda Pimiä oli kovassa kisakunnossa sarjassa 59 kiloa kohennellen molemmissa nostomuodoissa Juniori Cupin ennätyksistään. Tempaus 39 kiloa nousi raakana. Työnnössä 52 kiloa nousi varmasti, ollen Tildan henkilökohtainen ennätys. Yhteistulos 91 kiloa toi viidennen tilan.

Yli 59 kiloisissa sarjan ennakkosuosikki Iita nosti myös Juniori Cupin ennätyksensä. Tempauksessa 75 kiloa kävi kyykyssä suorilla käsillä, kuten työnnössä 90 kiloakin. Yhteistulos 165 kiloa toi sarjan ylivoimaisen painonnostokisan voiton. Iita voitti myös 13-16-vuotiaiden tyttöjen yli 59 kilon sarjan Punttikarnevaalikisan pistein 394, johon siis sisältyi painonnostokisan tulos, kisan onnistuneet nostot x3pistettä ja Juniori Cupin ennätykset x1piste, sekä pisteytykset fysiikkatesteistä. Tilda oli sarjansa kuudes ja Åke seitsemäs, koska he osallistuivat vain painonnostokilpailuun. Seuroja Punttikarnevaaleilla oli kuusi, joukkuepisteissä Huima oli kolmella nostajalla viide