Huiman vaikea kausi sai jatkoa Raholan vieraana

21.10.2018

Kaksi ensimmäistä otteluaan hävinnyt Huiman miesten joukkue matkusti sunnuntaina hakemaan avausvoittoa Tampereelle Raholan Pyrkivän vieraaksi. RaPy ei antanut yllättää itseään vaan äänekoskelaiset joutuivat kotimatkalle jo kolmas suurinumeroinen tappio niskassaan. Tamperelaisten voitto kirjattiin lopulta lukemin 103–70 (45–21). 

– Tulokseen ja kokonaisuuteen ei tietenkään voi olla tyytyväinen, mutta tänään saatiin oikeastaan ensimmäistä kertaa hetkittäin vietyä peliä. Valitettavasti nämä hetket olivat kovin lyhyitä ja niitä seurasi liian pitkiä mustia jaksoja, Huiman päävalmentaja Pena Ranta kertoi. 

Äänekoskelaiset joutuivat matkaan kapealla rosterilla, sillä kauden alusta asti sivussa olleiden Jukka Ohtosen ja Kalle Koivusen lisäksi myös Markus Santa oli loukkaantuneiden kirjoissa. Kuin pisteenä i:n päälle myös Joona Lasarov ja Atte Jämsen joutuivat jättämään ottelun kesken loukkaantumisten vuoksi. 

– Toivotaan ettei loukkaantumiset ole kovin vakavia, että päästään ensi viikolla treenaamaan kunnolla ja ollaan valmiita viikon päästä kohtamaan Karkkila. Ei tässä muu auta kuin jatkaa työntekoa ja nousta kuopasta ylös, Ranta totesi.

Ei niin pahaa, ettei jotain hyvääkin. Muiden loukkaantumisten vuoksi Juuso Salmi (3/1) pääsi tekemään ensiesiintymisensä edustusjoukkueen paidassa ja Veeti Jämsenille (9/5) tuli peräti 36 minuuttia peliaikaa. Ranta oli erittäin tyytyväinen kaksikon peliesityksiin. Huiman parhaat pistemiehet olivat totutusti Tuomas Viertola (30/8/6 syöttöä) ja Otto Jämsen (19/6/5 syöttöä)