Ei auennut voittotili vieläkään

11.11.2018

Isänpäivänä se vihdoin koitti, kauan odotettu kotiavaus remontoidussa Liikuntatalossa. Viidellä tappiolla kautensa aloittaneen Huiman joukkueen vakaa aikomus oli laittaa putki poikki helsinkiläisen Munkkiniemen Kisapoikien kustannuksella. Toisin kuitenkin kävi nuori vierasjoukkue eteni toisen puoliajan vahvan pelin ansiosta 76–88 (44–35) voittoon. 

– Me ei puolustettu toisella puoliajalla niin, että sillä pystyisi voittamaan hyvää joukkuetta. Tiedettiin ettei MuKi heitä koko peliä niin huonosti, mitä ensimmäisellä puoliajalla. Meidän piti ottaa helpot heitot pois. Siinä epäonnistuttiin ja päästettiin vastustaja parhaat heittäjät vauhtiin, Huiman päävalmentaja Pena Ranta summasi. 

Ensimmäinen puoliaika olikin kotijoukkueelta erinomaista tekemistä molemmissa päissä kenttää. Käytänössä ensimmäistä kertaa täydellä kokoonpanolla pelamaan päässyt Huima hallitsi kenttätapahtumia ja onnistui puolustamaan vastustajan vaikeisiin ratkaisuihin. 

Ottelu oli Huiman näpeissä kolmannen jakson kolmannelle minuutille asti. Tuomas Viertola nosti bonusvaparillaan joukkueensa turvallisen tuntuiseen 50–39 johtoon. Tämän jälkeen tahtipuikkoon tarttui MuKi. Ennakkoluulottomasti pelanneet nuorukaiset löivät taululle 16 pistettä putkeen, Huiman sortuessa heikkoihin heitonvalintoihin ja menetyksiin. 

Äänekoskelaiset taistelivat vielä kolmannen jakson lopuksi itsensä pisteen päähän, mutta johtoasemastaan MuKi ei enää luopunut. 

Ottelun lopputulokseen ja joukkueensa esitykseen erittäin pettyneen oloinen Ranta löysi esityksestä myös jotain positiivista. 

– Me nähtiin, että meidän jutut riittää tässä sarjassa. Niin kauan kuin me pystytään toteuttamaan meidän pelisuunnitelmaa, niin ei meillä mitään hätää ole. Ensimmäinen puoliaika oli hyvää koripalloa ja jätkät teki hyvää työtä. Nyt meidän täytyy tehdä töitä, että saadaan puolustus toimimaan koko 40 minuuttia, Ranta totesi.

Huiman kaikki kaikessa oli jälleen Viertola, joka tekee kentällä todellakin kaikkea. Saldona 25 pistettä, 14 levypalloa ja seitsemän syöttöä. Kuluttava pelityyli vaati kuitenkin veronsa ja Viertola selkeästi väsyi ottelun lopulla. Otto Jämsen (17/5) hyvässä vireessä. Miinuksena tänään muutama turhautuneena otettu tarpeeton virhe. Kaksinumeroisille pääsivät myös Atte Jämsen (12/4) ja Jukka Ohtonen (11/4). Kalle Koivunen  (7/1) pelasi mukavat 25 minuuttia ja väläytteli muutaman kerran osaamistaan. 

Seuraavaksi Huima pelaa vaihteeksi taas vieraissa, kun se kohtaa tulevana lauantaina Tapiolan Hongan Espoossa. Seuraava kotiottelu on 25.11. Raiders Basketia vastaan.