Huimalle komea voitto Ura basketista

13.1.2019

 

Koripallo, Miesten B-divisioona

Huima–Ura Basket 78–61 (25–23, 20–14, 18–12, 15–12)

 

Äänekosken Huiman koripallomiehistö lähti hakemaan voittoputkelleen jakoa sunnuntaina, kun Liikuntatalolle vieraaksi saapui Ura Basket Kaarinasta. Ottelun merkitystä lisäsi se, että Ura Basket oli sarjataulukossa juuri Huiman alapuolella yhdeksäntenä, yhden voiton vähemmän ottaneena. Kyseessä oli siis todellinen neljän pisteen ottelun pudotuspelipaikan suhteen. 

Äänekoskelaiset saivat otteluun erinomaisen alun. Joukkue karkasi neljässä minuutissa 12–3 johtoon Tuomas Viertolan johdolla. Ura basket toipui kuitenkin nopeasti sokkialusta ja tuli otteluun mukaan muutamalla perättäisellä korilla. 

Viertolalle ei vaan tuntunut vierasjoukkueesta löytyvän pysäyttäjää. Väkivahva laitahyökkääjä oli tehnyt kotijoukkueen 25 pisteestä 13 ja jakanut neljä koriin johtanutta syöttöä, kun tapahtui se ikävin. Viertola satutti jalkansa torjuntatilanteessa ja joutui nilkuttamaan vaihtoon. Tässä vaiheessa moni olisi lyönyt roponsa likoon vierasjoukkueen voiton puolesta. Vielä mitä, Huima ei häkeltynyt tärkeimmän pelaajansa loukkaantumisesta tippaakaan.

– Me ollaan pitkin kautta nojattu siihen, että Tuomas haastaa ja luo tilanteita muille, Huiman päävalmentaja Pena Ranta kertoi. 

Nyt Viertola oli sivussa, joten muiden oli astuttava esiin ja niin todella tapahtui. Vasta 16-vuotias Kalle Koivunen (16/6/3 syöttöä) etunenässä. Koivunen pelasi uskomattoman kypsästi ja teki siinä sivussa toinen toistaan tyylikkäämpiä koreja. Myös ikätoverit Veeti Jämsen (9/4) ja Eelis Flyktman esiintyivät erinomaisesti.

– Meillä tällaisia 16-vuotiaita, Kalle, Eelis ja Veeti jotka vie luonnon vastustajan Liigajoukkueen mukana olevilta pelaajilta, aivan uskomatomattomia suorituksia, Ranta kehui junnukolmikkoaan. 

Ihan pelkkien junnujen varassa ei kuitenkaan oltu, sillä koko joukkue onnistui hienosti. Huima oli koko ajan ottelussa kuskin paikalla. Etenkin puolustuspeli selkeästi kauden parasta, mikä toi tunteen, että voittajasta ei ollut missään vaiheessa mitään epäselvyyttä. Ehjä suoritus sai myös Rannan myhäilemään tyytyväisenä.

– Aivan mahtava esitys, ihan vetää sanattomaksi. Täytyy kysyä Äpältä (apuvalmentaja Jarmo Räisänen) mitä se tuon porukan kanssa tekee, kun se veti loppuviikon minun ollessa Kisakalliossa.  Mitähän myrkkyjä se on pojille juottanut, Ranta naureskeli. 

Huima vahvisti siis asemaansa kahdeksan parhaan joukossa, mutta siellä pysyäkseen Huiman on saatava parsittua joukkonsa kasaan. Viertolan vamman laatu selviää lähiaikoina ja Jukka Ohtonen (6/12) pelasi ottelun käytänössä yhdellä jalalla, mikä näkyi etenkin hyökkäyspäässä. Vastus kovenee tulevana viikonloppuna, kun vieraaksi saapuu sarjanelonen Raholan Pyrkivä. Ennestään RaPy vahvistui juuri sarjan korikuningas Armin Canella.