Pirkka Street Basket -kiertue sai vauhdikkaan startin Äänekoskelta

15.8.2017

Pirkka Street Basket -tapahtuma järjestettiin tiistaina ensimmäisen kerran Äänekoskella yhteistyössä Äänekosken Huiman kanssa. K-Citymarket Äänekosken parkkipaikalla katukorista pelattiin aurinkoisesta säästä nauttien. Yhteensä vuoden hauskinta koulupäivää oli viettämässä 300 alakoululaista. 

Syksyn katukoriskiertue sai pirteän aloituksen Äänekoskella. Aurinko porotti siniseltä taivaalta ja koululaiset olivat innoissaan katukorispeleistä. Pirkka Street Basket -tapahtuma keräsi jälleen kiitosta kaikilta osapuolilta.

- Iso kiitos kaikille järjestäjille todella mukavasta tapahtumasta. Tämän avulla koripallo saadaan tutuksi myös niille, jotka eivät ole sitä aiemmin pelanneet. Ja tietysti tämä sää on myös mahtava, kiitteli Koulumäen koulun opettaja Johanna Ouli.

Erittäin tyytyväinen tapahtuman tunnelmaan oli myös Äänekosken Huiman puolelta tapahtumaa järjestämässä ollut seuran Juniorikoripallon puheenjohtaja Mikko Lämpsä. Lämpsä muistutti, kuinka suuri rooli vapaaehtoisilla on seuratyössä ja kiitteli kaikkia mukana olevia seuran aktiiveja.

- Parasta katukoriksessa on se, kun lapset pelaavat hymyssä suin ja nauttivat täysillä. Pelejä ei olisi kuitenkaan mahdollista järjestää ilman vapaaehtoisia, tuumaili Lämpsä.

Äänekosken Pirkka Street Basket -tapahtumassa pelattiin kaikkiaan 90 peliä 300 pelaajan voimin. K-Citymarket Äänekosken parkkipaikalla riitti vilinää ja moni ohikulkijakin pysähtyi katsomaan menoa. Kauppias Mika Lankinen iloitsi, kun tapahtuma tavoitti näin monta äänekoskelaista nuorta liikkumaan. Sekä kauppias Lankinen että Äänekosken Huiman edustajat ovat mielellään järjestämässä myös uudestaan katukoristapahtumaa koululaisille.

Äänekosken tapahtuma käynnisti syksyn 2017 Pirkka Street Basket -kiertueen, jonka jälkeen edessä on vielä kahdeksan pysähdyspaikkaa. Seuraavan kerran katukorista pelataan torstaina Loviisassa, jossa järjestetään myös ensimmäisen kerran Pirkka Street Basket -katukorispelit.

Pirkka Street Basket 2017 on osa Suomen Koripalloliiton ja Keskon Pirkka-tuotemerkin yhteisvastuullista Pikkusudet-hanketta, jonka tavoitteena on edistää lasten liikkunnallisuutta. Hanke toteutetaan yhteistyössä paikallisten koripalloseurojen ja K-ruokakauppiaiden kanssa.