Ynni niukasti parempi kenraaliharjoituksessa

24.9.2017

Huiman miesten edustusjoukkue pelasi sunnuntaina viimeisen harjoitusottelunsa ennen 8. lokakuuta alkavaa B-divarikautta. Vastassa oli A-divarissa pelaava Oulun NMKY. Ennen kauden alkua vielä muutamalla pelaajalla vahvistuva Ynni oli lopulta parempi lukemin 83–90. Ottelussa pelattiin vielä viiden minuutin jatkoaika. Se merkattiin Huimalle lukemin 12–9, Jiri Sopin viimeistelessä numerot kaukaa lähteneellä kolmosella summerin soidessa.

– Peli antoi viitteitä siitä, mitä sen pitäisi olla. Hyökkäyspeli oli parasta minun Huima-aikanani, se oli suhteellisen monipuolista. Löydettiin ihan hyviä heittopaikkoja kauempaa ja päästiin myös korin alle, Huiman päävalmentaja Juha Sten summasi tyytyväisenä. 

Huiman otteet todellakin näyttivät hyökkäyspäässä ajoittain todella mukavilta. Sovittuja kuviota pystyttiin pelaamaan aina maalin saakka ja muutamat sivurajakuviot toimivat mainiosti. Vahvoja näyttöjä osaamisestaan antoi erityisesti Joni Pohjonen (20), joka viimeisteli kovalla prosentilla aina saadessa pallon korin läheisyyteen. Henry Boyd (11) osoitti olevansa joukkueelle oiva apu takakentälle. Myös Roni Hyvärinen (11) alkaa löytää paikkaansa joukkueessa. 

– Henkka (Boyd) ja Roni (Hyvärinen) pelasivat hyvän ottelun. Pitää muistaa, että Henkka on 18-vuotias ja Roni 20. Molemmat pelaavat käytännössä ensimmäistä kertaa isommassa roolissa miesten joukkueessa, joten ei voi olettaa homma menisi heti kuin tanssi. Tarvitaan aikaa, työtä ja harjoituksia, Sten muistutti. 

Hyökkäyspelin puolesta äänekoskelaiset ovat aikataulussa. Puolustuksessa on ehkä vielä hieman enemmän töitä, ainakin Ynni-ottelun perusteella. Eniten ongelmia aiheuttivat Oulun muutamat taitavat yksilöt Kristo Clementin (16) ja Mkah Dunhourin (22) johdolla.

– Ihan täysin en voi olla puolustukseen tyytyväinen, mutta oli sielläkin ajoittain hyviä pätkiä. Kiva oli nähdä, että me pystytään pelaamaan samalla tempolla kuin vastustaja, vaikkakin Ynni tulee tuosta muutamalla pelaajalla vielä vahvistumaan, Sten kertoi. 

Kaiken kaikkiaan miesten joukkueen tilanne vaikuttaa varsin mukavalta kauden kynnyksellä. Oma pelitapa alkaa löytyä ja joukkueen terveystilanne on kohtalaisen hyvällä malilla. Ainostaan Henri Kajanderin ja Atte Jämsenin pelikunto on arvoitus kauden avauksessa. 

– Kyllä tässä aika luottavaisin mielin voi olla. Pari viikkoa vielä kauden alkuun, keskitytään pikkujuttuihin ja hiotaan puolustusta, niin eiköhän me ihan valmiita olla, Sten sanoi vielä lopuksi.

Huima starttaa B–divarikautensa 8.10. vierasottelulla HNMKY:tä vastaan. Ensimmäinen kotiottelu on vuorossa 15.10, kun PUS–Basket saapuu Liikuntatalolle. 

Huiman pistemiehet: Joni Pohjonen 20, Sami Mäntymaa 19, Henry Boyd 11, Roni Hyvärinen 11, Kasperi Häkkinen 6, Otto Jämsen 6, Jani Tuoriniemi 4, Santtu Koivunen 4 ja Markus Santa 2.