Espoon tuliaisina kauden toinen voitto

22.10.2017

Viikko sitten kauden avausvoittonsa espoolaisen Aalto-Basketin kustannuksella ottanut Huiman miesten edustusjoukkue jatkoi voittokulkuaan jälleen espoolaisten kustannuksella. Tällä kertaa vastassa Espoon Basket Team vieraskentällä. Vahvan toisen puoliajan pelanneet äänekoskelaiset pääsivät juhlimaan voittoa koriluvuin 65–75 (19–16, 11–17, 20–26, 15–16). 

– Hieno voitto! Parasta voitossa oli, että se suhteellisen ehjän esityksen jälkeen. Varsinkin toinen puoliaika oli koko ajan meidän hallussa, Huiman päävalmentaja Juha Sten iloitsi.

Ensimmäinen puoliaika oli todella tasaista vääntöä. Kotijoukkue oli hienoisesti niskan päällä käyden parhaimmillaan kuuden pisteen johdossa. Huima pääsi kuitenkin puoliajalle kolmen pisteen johtoasemassa (30–33) Joni Pohjosen viime hetken kolmosen turvin. 

Ottelun ratkaisu nähtiin oikeastaan jo heti kolmannen jakson alkuun, kun Huima vei ensimmäisen puolitoistaminuuttisen 9–0 venyttäen johdon 12 pisteeseen. Tästä kotijoukkue ei enää missään vaiheessa toipunut. Äänekoskelaisten voiton salaisuutena oli koko joukkueen ehjä suoritus.

– Kaikki 11 jätkää sai peliaikaa 10 minuuttia tai enemmän ja joka jätkä myös toi kentälle jotain. Oli taas niitä pelejä, että valmentajalla oli vaikeuksia miettiä ketä kentällä, kun kaikki pelasi niin hyvin, Sten kehui joukkuettaan. 

Toinen voiton avain oli tälläkin kertaa vahva puolustuspeli.

– Puolustusta jatkettiin samaan malliin kuin viime viikolla. Tehtiin kyllä hienosti hommia, voitettiin muun muassa levypallot mikä on iso juttu, Sten kertoi. 

Äänekoskelaisten hyökkäyksen ykköstykkinä hääri Pohjonen, joka viimeisteli muhkeat 26 pistettä ja otti seitsemän levypalloa. Henry Boyd johti mallikkaasti peliä kooten samalla hienon tilastorivin 12 pistettä, viisi levypalloa ja viisi syöttöä. Kolmas kaksinumeroisille pisteille päässyt oli Sami Mäntymaa (11/9).

Kahden ottelun voittoputkessa oleva Huima ei jouda kauan voittoa juhlimaan, sillä tulevalla viikolla on kaksi kotiottelua. Ensin torstaina Karkkila ja sunnuntaina PeU-Basket Salosta. 

– Ensi viikko on tiukka viikko. Ensin Karkkila joka ei ole vielä hävinnyt ollenkaan ja sunnuntaina juuri LoKoKo:n kaatanut Perniö. Nämä ovat asetetta tai kahta kovemmat vastustajat tulossa. Hienoja haasteita ja on mukava lähteä pelaamaan kun on pari voittoa plakkarissa, Sten sanoi lopuksi.

Huima–Karkkila torstaina Liikuntatalolla kello 19.00