MuKi ei antanut Huiman yllättää

5.11.2017

Sunnuntaina Huiman miehet ottivat suunnan kohti Helsinkiä. Siellä vastaan asettui sarjan kärkijoukkueisiin kuuluva Munkkiniemen Kisapojat. Vahvasti aloittaneet äänekoskelaiset joutuivat lopulta taipumaan MuKi:n käsittelyssä 88–77 (22–24, 25–16, 21–22, 20–15) tappioon. 

Huiman ensimmäinen neljännes oli vahva. Neljän minuutin kohdalla vierailijat olivat karanneet jo 10 pisteen karkumatkalle. Vielä pari minuuttia ennen jakson päätöstä Huima oli kahdeksan pisteen johtoasemassa, hienosti pelanneen Henry Boydin (16/4/3 syöttöä) johdolla. Pikkuhiljaa vahva kotijoukkuekin alkoi saada pelirytmistä kiinni. 18 minuutin kohdalla MuKi oli kääntänyt ottelun itselleen johtamalla sitä jo 11 pisteellä. 

– MuKi on Hesan Namikan ohella tämän sarjan liikkuvin joukkue. Siinä oli meille haaste, pystytäänkö vastaamaan siihen pelitempoon ja reagoimaan tilanteisiin. Ajoittain se onnistui oikein hyvin, mutta välillä tuli sitten heikompia jaksoja, Huiman päävalmentaja Juha Sten tiivisti ottelun kulun. 

Stenin mukaan erityisesti irtopalloissa oli vaikeuksia ensimmäisellä puoliajalla. Toisella puoliajalla tilanne korjaantui ja Huima lopulta voitti levypallotilaston 45–42. Muutenkin äänekoskelaiset löysivät vielä uuden vaihteen kolmannella jaksolla. Vierailijat nousivat jo pisteen päähän tilanteessa 59–58. Vielä päätösjakson alkuun asti Huima roikkui muutaman pinnan päässä, kunnes MuKi ratkaisi ottelun lopullisesti iskemällä eron reiluun 10 pisteeseen viisi minuuttia ennen loppua. 

– Hyökkääminen oli tänään kauden parasta. Viimeisteltiin monipuolisesti ja saatiin muutama kolmonenkin sisään. Tietenkin kun 88 pistettä tulee silloin ei voita. Aivan ei riittänyt meidän puolustuksen taso sarjan kärkijoukkuetta vastaan. Tappio tuli, mutta ei laiteta päätä pensaaseen. Nyt vaan nopeasti ajatukset keskiviikkoon, silloin on vuorossa paikallispeli ja se me halutaan voittaa, Sten sanoi viitaten keskiviikon JyWe-otteluun. 

Huiman parhaimmistoa Boydin lisäksi olivat Joni Pohjonen (19/9), Pena Ranta (14/1/4 syöttöä) ja Sami Mäntymaa (12/11).

Äänekoskelaisten kausi jatkuu siis jo keskiviikkona, kun paikallisvastustaja Jyväskylän Weikot saapuu Liikuntatalolle. Ottelu alkaa kello 18.30.