Kevätkauden avauksessa vastaan asettuu HNMKY

7.1.2018

Kinkut on syöty ja raketit ammuttu, on jälleen aika palata koripallon pariin. Kevätkauden ensimmäiseen otteluun vieraaksi saapuu perinteikäs Helsingin NMKY. Kahdeksalla voitolla ja neljällä tappiolla neljäntenä sarjassa oleva Namikan joukkue koostuu nuorista pelaajista, sillä joukkueen keski-ikä on tasan 20. Joukkueen vanhin pelaaja on 24-vuotias Karri Kallela. 

Helsinkiläisen peliaika on jakautunut hyvin tasaisesti. Ainoastaan piste- ja levypallokärki Sakari Laakso (17,2/8,4) on pelannut yli 30 minuuttia ottelua kohden. Hajaminuutteja Korisliigaa Helsingin Seagullsien riveissä pelannut Laakso ollut myös kaikissa otteluissa aloitusviisikossa. Kuten myös Kallela (5,4/2,6) ja Jyri Eboreime (12/5,9/4,2 syöttöä) joka on joukkueen toiseksi kovin pistenikkari ja paras koriin johtaneissa syötöissä. Muut kaksinumeroisille pistekeskiarvoille päässeet ovat Aapo Pietiläinen (11,6/3,7) ja Sami Tahvanainen (11,8/5,8). 

Helsinkiläiset tykkäävät pitää otteluissa kovaa tempoa, mikä aiheutti Huimalle paljon päänvaivaa kauden avausottelussa syksyllä. Äänekoskelaiset hävisivät Helsingissä käydyn ottelun tuolloin 81–59.

– Namika on sarjan parhaita joukkueita ja pelaa ehkä nopeinta peliä koko sarjassa. Kauden ekassa pelissä pelitempo tuli meille täysin shokkina ja taidettiin menettää pallo 30 kertaa. Vaikea peli aloittaa tauon jälkeen juuri Namikaa vastaan, mutta ei siinä mitään, tulta päin, Huiman Juha Sten tuumaili. 

Huima lähtee kevätkauteen kahdeksannelta sijalta, juuri pudotuspeliviivan yläpuolelta. 12 ottelusta tilille on kertynyt viisi voittoa ja seitsemän tappiota. Äänekoskelaisten tehopelaajina syyskaudella häärivät Sami Mäntymaa (15,5/7,5), Joni Pohjonen (14,4/6,7), Henry Boyd (12,3/4,0/3,8 syöttöä), Pena Ranta (11,2/2,8/2,7 syöttöä) ja Roni Hyvärinen (8,9/3,2). 

Mukavaa lisämielenkiintoa ottelulle antaa kahden ”uuden” pelaajan ensiesiintyminen tämän kauden joukkueessa, kun Henri Kajander ja Jarmo Ueckerin nähdään Huiman paidassa. Kajander oli mukana jo viime kaudella, mutta Uecker on esiintynyt edustusjoukkueessa viimeksi lähes viisi vuotta sitten. 

Samalla ottelu on myös viimeinen ennen kuin Joonas Makkonen, Jiri Soppi, Joona Lasarov, Kasperi Häkkinen ja Joni Pohjonen aloittavat asepalveluksensa Tikkakoskella. Toki viisikko edelleen Huiman riveissä nähdään, mutta usein asepalvelus sotkee täysipainoista keskittymistä koripalloon.