Espoon Basket Teamista ei ollut vastusta Huimalle

21.1.2018

Miesten B-divisioonan kärjen ja tyvipään ero tuli hyvin esille viikonlopun otteluissa. Lauantaina Huima hävisi hyvän esityksen jälkeen MuKi:lle 20 pistettä, kun taas sunnuntaina EBT kaatui 13 pisteellä, vaikka peliesitys oli huonompi. Loppulukemat 75–62 (39–28) olisivat voineet olla huomattavasti selkeämmät mikäli äänekoskelaiset olisivat olleet huolellisempia viimeistelyssä.

– Ei meillä ollut missään vaiheessa hätää. Ensimmäisellä puoliajalla tuntui siltä, että meidän pitäisi johtaa peliä 20 pisteellä. Ottelu oli täysin halussa, mutta sudittiin itse alta ohi, Huiman päävalmentaja Juha Sten kertoi. 

Toisella puoliajalla EBT:n valmentaja Adrian Reyes alkoi vaihdella joukkueensa puolustusmuotoa. Tarjolla oli muun muassa miespuolustusta, paikkapuolustusta ja paikkaprässiä. Puolustusmuotojen vaihtelu vaikeutti Huiman ja teki samalla ottelussa ajoittain hyvinkin sekavaa. 

– Tiedettiin, että sieltä voi tulla monenlaista prässiä. Vähän tässä näkyi se, että eilen oli peli, eikä pystytty samalla tavalla keskittymään mihinkään erityiseen. Tuollaista puolustusta vastaan on vaikea pelata organisoituja hyökkäyksiä. Onneksi Pena (Ranta) toi rauhallisuutta hyökkäyksiin, Sten sanoi. 

Lauantaina huilannut Ranta (18/5/4 syöttöä) oli todella mies paikallaan. Kokemuksellaan 36-vuotias takamies löysi tilaa omille ratkaisuille ja teki sitä myös joukkuekavereille. Rannan lisäksi kaksinumeroisille pisteille ylsivät Jani Tuoriniemi (13/6) ja Henry Boyd (10/4/4 syöttöä).

Voiton kannalta erittäin tärkeää oli myös hyvin toiminut puolustuspeli. Huima pystyi usein pakottamaan vierasjoukkueen vaikeisiin ratkaisuihin ja peräti 33 menetykseen.

– Onneksi meidän peruspuolustus oli tänään niin hyvä, että se antoi meille mahiksen hyökätä välillä vaikeimman kautta, Sten tuumaili. 

Vaikka ottelu oli ajoittain sekavaa, eikä hyökkäys ollut uomissaan voi Huima olla kokonaisuutena erittäin tyytyväinen esitykseensä. Joukkueesta puuttui kaksi aloitusviisikon isoa pelaajaa (Sami Mäntymaa ja Joni Pohjonen) ja edellispäivän MuKi-peliin verrattuna kokoonpanossa oli viisi eri pelaajaa.

Voitto piti Huiman tiukasti mukana taistelussa pudotuspelipaikasta. Äänekoskelaiset ovat nyt viivan päällä kahdeksantena. Yhdeksäntenä oleva Rahola on neljän pisteen päässä. Runkosarjaa joukkueilla on pelaamatta kuusi tai seitsemän ottelua. Huima pelaa viimeisestä kuudesta ottelustaan neljä vieraskentällä. Seuraava kotiottelu on 18. helmikuuta LoKoKo Bisonsia vastaan.